Tirsdag 14. november 2017
Christian Eriksen skjøt Danmark til VM
Christian Eriksen scoret tre av danskenes mål da Irland ble slått 5-1 i den andre omspillskampen i VM-kvalifiseringen. Dermed er danskene klare for fotball-VM.
Publisert: 14 November 22:37
Christian Eriksen scoret tre av danskenes mål da Irland ble slått 5-1 i den andre omspillskampen i VM-kvalifiseringen. Dermed er danskene klare for fotball-VM.
Irland fant aldri ut av hvordan de skulle temme det danske villdyret Christian Eriksen. Den danske midtbaneeleganten gjorde som han ville, herjet rundt med tafatte irske spillere, og var banens konge da danskene og Åge Hareide tok seg til neste års VM-sluttspill i Russland.
Det Irske laget ga riktignok sine rødhvite gjester en kalddusj etter fem minutters spill, da Shane Duffy stanget Irland i ledelsen etter en klønete klarering av Mathias Zanka Jørgensen. Akkurat da var Irland videre til VM, men det varte helt til forsvarsspilleren Cyrus Christie rotet ballen inn i eget mål etter å ha forsøkt å stoppe et svakt skudd fra Andreas Christensen. Da var det plutselig Danmark som hadde VM-billetten i lomma på bortemålsregelen, etter at den første kampen i København endte målløst.
Etter det handlet det meste om Christian Eriksen. Tre minutter senere gjorde han 2–1 til Danmark via tverrliggeren, som en verdig avslutning på en vakker dansk kontring.

EriksenDa lagene gikk til pause hadde Åge Hareide ett og et halvt bein i VM. Irland måtte score minst to mål da de kom ut til annen omgang.
Irene gikk offensivt ut, noe som førte til store rom å kontre i for Danmark. Eriksen hadde en gyllen mulighet etter 57 minutter til å øke ledelsen da han hadde halve banen for seg selv på vei mot Darren Randolph i det irske målet. Men dansken ble løpt opp av de irske forsvarere og skuddet ble enkelt reddet av keeperen.
Men kun seks minutter senere sendte han kula i nettet. Igjen kom skuddet fra utsiden av sekstenmeteren etter fint dansk spill. Da virket det ganske trygt å bestille både fly og hotell i Russland.

BendtnerKvarteret før slutt satte Eriksen inn sitt tredje og danskenes fjerde for kvelden. Rosenborgs Nicklas Bendtner fikk æren av å avslutt ydmykelsen av det Irske laget da han satte inn 5–1 på straffe i kampens siste ordinære spilleminutt.
Da dommeren blåste av kampen kunne Åge Hareide, spillerne og fansen slippe jubelen løs. Danskene er klare for neste års VM i Russland. Hvem de møter i mesterskapet blir trukket i Moskva 1. desember.
(©NTB)
Lørdag 18. november 2017
Ansatte i akademia får ingen spørsmål om seksuell trakassering i arbeids­miljøundersøkelse. Det kan bidra til at slike saker går under radaren, frykter fagforeningsleder Ellen Dalen.
Lørdag 18. november 2017
OVER: Partiet vender president Robert Mugabe ryggen og forbereder hans avskjed.
Lørdag 18. november 2017
UKVALIFISERT: Bent Arne Aasli har jobbet med vann og avløp siden han var 16 år. Nå mener regjeringen han ikke er kvalifisert til å gjøre jobben sin fordi han ikke har nok studiepoeng.
Lørdag 18. november 2017
• Rettssaken der Greenpeace og Natur og Ungdom har saksøkt staten for utvinningstillatelsene for olje og gass i 23. konsesjonsrunde går for fulle tilhørerbenker i Oslo tingrett. For den som er opptatt av klimaspørsmål, er det svært mye...
Lørdag 18. november 2017
Inne i Niels Fredrik Dahls nye roman om en mor finnes noen antydninger om en ganske annen roman, den om far: små glimt av en spektakulær historie, en eventyrlig oppvekst i utlandet, en eksotisk farfar, familieoppløsning og ensomhet. Kanskje er...
Fredag 17. november 2017
• Onsdag arrangerte en rekke fagforeninger i byggebransjen i Oslo-området politisk streik. De streikendes hovedkrav er et midlertidig forbud mot bemanningsbransjen på bygge- og anleggsområdet i hovedstadsregionen. Streiken er ledd i en...
Fredag 17. november 2017
HASTER: Landet rundt må det nå kuttes ved syke­husene. Årsaken er krav om stadig effektivisering. Strikken strekkes for langt, mener Legeforeningen.
Fredag 17. november 2017
NY BOK: Eks-korrespondent Luke Harding kommer i en ny bok med ville historier og harde anklager mot Donald Trump. Mange av påstandene i boka er svært vanskelig å faktasjekke.
Fredag 17. november 2017
For ett år siden varslet en rapport at flere ansatte skal ha sluttet ved Det juridiske fakultet i Oslo som følge av seksuell trakassering. Dekanen vil heller «se framover» enn å granske saken.
Torsdag 16. november 2017
Midlertidig ansatte er mer utsatt for seksuell trakassering enn faste, viser rapport. I NRK opplever klubbleder Richard Aune at det spesielt er vikarene som vegrer seg for å melde fra.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk