Fredag 10. november 2017
Urutinert England holdt Tyskland
Englands mest urutinerte landslag siden 1980 holdt verdensmester Tyskland til 0-0 i en underholdende kamp på Wembley fredag.
Publisert: 10 November 23:48
Englands mest urutinerte landslag siden 1980 holdt verdensmester Tyskland til 0-0 i en underholdende kamp på Wembley fredag.
Skader gjorde at begge landslagssjefer var nødt til å eksperimentere, og fem spillere fikk sin debut for England. Jordan Pickford og Ruben Loftus-Cheek imponerte begge i debuten.
England unngikk tap selv om den mest erfarne spilleren Phil Jones måtte u t med skade 25 minutter ut i sin 24. landskamp.
– Jordan hadde noen veldig gode redninger i første omgang, og Ruben gjorde alt jeg vet han kan. Vi slapp til noen sjanser, men stilte tyskerne spørsmål, sa Englands landslagssjef Gareth Southgate.
Tyskland var nærmest seieren, særlig ved Leroy Sane.
Manchester City-spilleren hadde en avslutning i undersiden av tverrliggeren, og han tvang Phil Jones til å redde på streken da han prøvde å sette inn returen etter et skudd fra Timo Werner.
Werner ble også to ganger stoppet alene med keeper Jordan Pickford.
Marc-André ter Stegen i Tysklands mål ble satt på bare en prøve, da Jamie Vardy prøvde seg med en heading i annen omgang.

Rekken bruttPå overtid hadde Jesse Lingard en god mulighet, men traff ikke mål. For første gang gikk England målløs av banen etter en landskamp på hjemmebane.
Tyskland fikk sin sju kamper lange seiersrekke brutt. Marcel Halstenberg debuterte for tyskerne på Wembley.
– Det var en kamp mellom to gode lag, sa Tysklands landslagssjef Joachim Löw.
England møter Brasil tirsdag. Neste oppgave for Löws lag er Frankrike samme dag. Det er et revansjoppgjør for EM-semifinalen i fjor, da Tyskland fikk sitt forrige tap.
Frankrike tok seg enkelt av Wales fredag og vant 2-0 på Stade de France med mål av Antoine Griezmann og Romelu Lukaku.

Bale-smellWales fikk en smell også før kampen da Gareth Bale forverret en muskelskade under trening torsdag. Han har ikke spilt for Real Madrid siden september, men trodde han var klar for comeback.
Belgia og Mexico utkjempet en severdig duell som endte 3-3 i Brussel. Romelu Lukaku og Hirving Lozano scoret to ganger for hvert sitt lag i annen omgang, etter at Eden Hazard og Andrés Guardado hadde fått ballen i mål før pause.
Polen og Uruguay spilte 0-0 i en annen duell mellom to VM-klare lag fra ulike kontinenter.
Europamester Portugal vant 3-0 over Saudi-Arabia i en tredje.
(©NTB)
Lørdag 24. mars 2018
• I gårsdagens Klassekampen, i en artikkel av Tonny Vorm om den amerikanske forfatteren Sinclair Lewis (1885–1951), ble vi minnet om at det ikke bare er i dag den politiske situasjonen har vært komplisert. Vorm skriver om Lewis’ roman «Det...
Lørdag 24. mars 2018
ETTERTANKE: LO-rådgiver Jonas Bals angriper sin tidligere sjef for hånd­teringen av Acer-saken. Fylkesordfører Tore O. Sandvik sier saken er mer opp­rivende for partiet enn EU-striden.
Lørdag 24. mars 2018
KRIGSTØRST: Med hauken John Bolton som nasjonal sikkerhetsrådgiver vil USA skru opp krigspresset på Norge, tror offiser Tormod Heier.
Lørdag 24. mars 2018
Kraft: Hvordan former vold og frykt mennesker og samfunn?
Fredag 23. mars 2018
Det må være mulig å samarbeide i Mentor Medier selv om avisene er ulike, sier Dagsavisen-redaktør Eirik Hoff Lysholm.
Fredag 23. mars 2018
DRAMA: Nicolas Sarkozy er siktet for å ha brukt penger fra Gaddafi-regimet til å vinne presidentvalget i 2007. En potensiell skandale av internasjonal størrelse rulles nå opp i Frankrike.
Fredag 23. mars 2018
TRUET: Mange overlevende etter 22. juli har blitt eller føler seg truet etter de siste ukenes debatt. – Ingen av dem har dratt 22. juli-kortet, sier Tonje Brenna.
Fredag 23. mars 2018
• EU-parlamentet og det britiske parlamentet vil ha svar fra Facebook-sjef Mark Zuckerberg på hvordan informasjon om millioner av brukere har havnet på avveie. The New York Times og The Observer har avdekket at kommunikasjonsbyrået Cambridge...
Torsdag 22. mars 2018
SOSIALE MEDIER: De er skuffet over Frp, men hyller Sylvi Listhaug. Om lag 30.000 nordmenn er aktive på innvandringskritiske Facebook-grupper.
Torsdag 22. mars 2018
Mentor Medier står i en identitetskrise, sier Vårt Land- redaktør Åshild Mathisen om eieren hun er i krass konflikt med.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk