Fredag 10. november 2017
Urutinert England holdt Tyskland
Englands mest urutinerte landslag siden 1980 holdt verdensmester Tyskland til 0-0 i en underholdende kamp på Wembley fredag.
Publisert: 10 November 23:13
Englands mest urutinerte landslag siden 1980 holdt verdensmester Tyskland til 0-0 i en underholdende kamp på Wembley fredag.
Skader gjorde at begge landslagssjefer var nødt til å eksperimentere, og fem spillere fikk sin debut for England. Laget unngikk tap selv om den mest erfarne spilleren Phil Jones måtte u t med skade 25 minutter ut i sin 24. landskamp.
Tyskland var nærmest seieren, særlig ved Leroy Sane.
Manchester City-spilleren hadde en avslutning i undersiden av tverrliggeren, og han tvang Phil Jones til å redde på streken da han prøvde å sette inn returen etter et skudd fra Timo Werner.
Werner ble også to ganger stoppet alene med keeper Jordan Pickford.
Marc-André ter Stegen i Tysklands mål ble satt på bare en prøve, da Jamie Vardy prøvde seg med en heading i annen omgang.

Rekken bruttPå overtid hadde Jesse Lingard en god mulighet, men traff ikke mål. For første gang gikk England målløs av banen etter en landskamp på hjemmebane.
Tyskland fikk sin sju kamper lange seiersrekke brutt.
England møter Brasil tirsdag. Neste oppgave for Joachim Löws lag er Frankrike samme dag. Det er et revansjoppgjør for EM-semifinalen i fjor, da Tyskland fikk sitt forrige tap.
Frankrike tok seg enkelt av Wales fredag og vant 2-0 på Stade de France med mål av Antoine Griezmann og Romelu Lukaku.

Bale-smellWales fikk en smell også før kampen da Gareth Bale forverret en muskelskade under trening torsdag. Han har ikke spilt for Real Madrid siden september, men trodde han var klar for comeback.
Belgia og Mexico utkjempet en severdig duell som endte 3-3 i Brussel. Romelu Lukaku og Hirving Lozano scoret to ganger for hvert sitt lag i annen omgang, etter at Eden Hazard og Andrés Guardado hadde fått ballen i mål før pause.
Polen og Uruguay spilte 0-0 i en annen duell mellom to VM-klare lag fra ulike kontinenter.
(©NTB)
Lørdag 18. november 2017
Ansatte i akademia får ingen spørsmål om seksuell trakassering i arbeids­miljøundersøkelse. Det kan bidra til at slike saker går under radaren, frykter fagforeningsleder Ellen Dalen.
Lørdag 18. november 2017
OVER: Partiet vender president Robert Mugabe ryggen og forbereder hans avskjed.
Lørdag 18. november 2017
UKVALIFISERT: Bent Arne Aasli har jobbet med vann og avløp siden han var 16 år. Nå mener regjeringen han ikke er kvalifisert til å gjøre jobben sin fordi han ikke har nok studiepoeng.
Lørdag 18. november 2017
• Rettssaken der Greenpeace og Natur og Ungdom har saksøkt staten for utvinningstillatelsene for olje og gass i 23. konsesjonsrunde går for fulle tilhørerbenker i Oslo tingrett. For den som er opptatt av klimaspørsmål, er det svært mye...
Lørdag 18. november 2017
Inne i Niels Fredrik Dahls nye roman om en mor finnes noen antydninger om en ganske annen roman, den om far: små glimt av en spektakulær historie, en eventyrlig oppvekst i utlandet, en eksotisk farfar, familieoppløsning og ensomhet. Kanskje er...
Fredag 17. november 2017
• Onsdag arrangerte en rekke fagforeninger i byggebransjen i Oslo-området politisk streik. De streikendes hovedkrav er et midlertidig forbud mot bemanningsbransjen på bygge- og anleggsområdet i hovedstadsregionen. Streiken er ledd i en...
Fredag 17. november 2017
HASTER: Landet rundt må det nå kuttes ved syke­husene. Årsaken er krav om stadig effektivisering. Strikken strekkes for langt, mener Legeforeningen.
Fredag 17. november 2017
NY BOK: Eks-korrespondent Luke Harding kommer i en ny bok med ville historier og harde anklager mot Donald Trump. Mange av påstandene i boka er svært vanskelig å faktasjekke.
Fredag 17. november 2017
For ett år siden varslet en rapport at flere ansatte skal ha sluttet ved Det juridiske fakultet i Oslo som følge av seksuell trakassering. Dekanen vil heller «se framover» enn å granske saken.
Torsdag 16. november 2017
Midlertidig ansatte er mer utsatt for seksuell trakassering enn faste, viser rapport. I NRK opplever klubbleder Richard Aune at det spesielt er vikarene som vegrer seg for å melde fra.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk