Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Nybrottsarbeiderne: Jørgen Nordeng har intervjua de som laget banebrytende musikk, som electro-pioneren Egyptian Lover.

California-kvelder på Nilen

Pikenes Greg: Opphavet til artistnavnet begynte med at han skrev Egyptian Lover bakpå jakken sin, for å få jentenes oppmerksomhet: «Så alle begynte å kalle meg Egypt. Dessuten hadde jeg allerede kinnskjegget mitt, og mange mente jeg så ut som om jeg var egyptisk.» Foto: Stones Throw

I en ny bok har hiphopveteran Jørgen Nordeng oppsøkt 21 av sine barndomshelter. Her er et utdrag fra møtet med Egyptian Lover.

Jeg står og henger utenfor Chinese Theatre, midt på Hollywood Boulevard – turistfellen over alle turistfeller, med skuespillere kledd ut som Superman, Batman eller Samuel L. Jackson i Pulp Fiction, klare til å posere for en dollar. Fotografen min mener han så Superman sloss med Spider-Man her om dagen. Jeg står bokstavelig talt oppå Jack Nicholsons stjerne idet jeg får en tekstmelding: «Ser du Hooters, rett over gata? Gå dit.» Som om jeg var på vei for å møte et par russiske spioner for å utveksle statshemmeligheter. Hooters, denne erkeamerikanske hamburgerrestauranten hvor alle de ansatte er jenter i begynnelsen av 20-åra som serverer deg øl og burgere i utfordrende antrekk. Vi krysser boulevarden og finner en uforstyrret plass i andre etasje, med utsikt over skrekkscenarioet på motsatt side av gata.