Fredag 13. oktober 2017
Solberg etter budsjettmøte med arbeidslivet: – Klart man ikke er enige om alt
Med unntak av noe uenighet, har responsen hovedsakelig vært positiv, sier statsminister Erna Solberg (H) etter å ha møtt arbeidslivspartene om statsbudsjettet.
Publisert: 13 Oktober 11:00
Med unntak av noe uenighet, har responsen hovedsakelig vært positiv, sier statsminister Erna Solberg (H) etter å ha møtt arbeidslivspartene om statsbudsjettet.
Statsministeren deltok fredag sammen med finansminister Siv Jensen (Frp) på det tradisjonelle møtet med partene i arbeidslivet, deriblant LO og NHO, om statsbudsjettet for 2018.
Solberg beskriver et konstruktivt møte, der det i tillegg til statsbudsjettet også ble diskutert en rekke andre saker.
–Alle har sine poster de ville hatt mer på, eller er uenige i, men hovedbildet er at de syns budsjettet er godt tilpasset den økonomiske situasjonen. Det er litt uenighet om prioriteringer, sier statsministeren.
Hun ville ikke røpe om hun vil endre på noe som følge av innspill fra arbeidslivet.
–Først og fremst skal budsjettet til forhandling på Stortinget, men jeg opplevde ikke under møtet at budsjettet har fått så krass kritikk. Det er uenighet om enkelte områder, men samtidig fikk vi tilbakemeldinger om å ikke bruke for mye, og at det var viktig å ta var på konkurransekraften i norsk arbeidsliv, sier Solberg.

(©NTB)
Tirsdag 17. oktober 2017
TRENING: Regjeringen legger til rette for økt trening med Nato på norsk territorium. En egen gruppe ser nå på hvordan det kan gjøres i praksis.
Tirsdag 17. oktober 2017
Mens den ene søndagsavisa etter den andre er blitt lagt ned, har Bergens­avisen gitt søndagsavisa et nytt liv i digitalt format. Dermed har avisa også blitt årets pressestøttevinner.
Tirsdag 17. oktober 2017
VALG: Søndagens valg har snudd opp ned på det politiske landskapet i Østerrike og åpner for ny høyre­koalisjon i EU.
Tirsdag 17. oktober 2017
• Det framlagte statsbudsjettet for 2018 legger opp til en massakre for Frivillighets-Norge. Kuttene skjer delvis ved redusert momskompensasjon for frivillige organisasjoner til tross for at et samlet storting så seint som i juni i år stilte...
Mandag 16. oktober 2017
ANSPENT: – Muligheten for krig er veldig stor her nå, sier Wasta Rasul til Klassekampen over telefon fra fronten i utkanten av Kirkuk.
Mandag 16. oktober 2017
MEDGIFT: Milliardverdiar kan stå på spel når to vestlandsfylke skal slå seg saman. Motstandarane brukar tvil om kraftmilliardane for å hindre samanslåinga.
Mandag 16. oktober 2017
– All skriveteknikk handlar om å få lesaren til å sjå verda, seier Finn Iunker. Han er ute med boka «Stemmer fra Israel».
Mandag 16. oktober 2017
• Etter at Høgre og Framstegspartiet kom til makta i 2013 starta dei ei såkalla avbyråkratiserings- og effektiviseringsreform (ABE-reforma). Reforma skulle innebera at offentlege verksemder får redusert løyvingane med 0,5 prosent kvart år,...
Lørdag 14. oktober 2017
NEDERLAG: Ap åpner for å stoppe de planlagte kuttene i Heimevernet. Nå ligger regjeringen an til flere sviende nederlag.
Lørdag 14. oktober 2017
I regjeringens budsjettforslag får ikke kunstnerorganisasjonene oppnevne komiteene som deler ut kunstner­stipend. – Krakelering av makts­predningen, mener Hilde Tørdal i Norske billedkunstnere.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk