Fredag 13. oktober 2017
14-åring ble påkjørt og døde på sykkeltur med klassen 
Sørgende medelever møttes til minnemarkering fredag kveld – på stedet der en 14 år gammel gutt døde etter å ha blitt påkjørt på sykkeltur med klassen i Drammen.
Publisert: 13 Oktober 20:10
Sørgende medelever møttes til minnemarkering fredag kveld – på stedet der en 14 år gammel gutt døde etter å ha blitt påkjørt på sykkeltur med klassen i Drammen.
14-åringen var fra Lier og gikk ifølge Drammens Tidende på niende trinn ved Høvik skole. Han var på sykkeltur med klassen da han ble påkjørt av en lastebil idet han syklet over Holmenbrua i Drammen. Ulykken skjedde fredag morgen. Årsaksforholdene var ifølge politiet uklare fredag kveld.
17 medelever og lærere var øyenvitner til hendelsen og er sterkt preget. Fredag kveld møttes skolekamerater og medelever på stedet for ulykken for å minnes 14-åringen og være sammen i sorgen. Politiet stengte bruene ut til Holmen for trafikken under minnemarkeringen.

– Dypt tragisk– Det blir anledning til å tenne lys og legge ned blomster ute på Holmennokken for dem som ønsker det, skrev skolen på Facebook.
Både pårørende og vitnene blir ivaretatt av kriseteam. Skolen er åpen fredag ettermiddag og kveld. Den vil også holde åpent både lørdag og søndag fra 12 til 16 slik at alle som vil kan samles der. Det vil være psykososialt helseteam på plass når skolen holder åpent.
– Først og fremst er dette en dypt tragisk hendelse. Min medfølelse går til alle pårørende og involverte, sier ordfører Gunn Cecilie Ringdal i Lier kommune til NTB.

– Veldig preget– Alle er veldig preget av den tragiske ulykken. For oss er det viktig at vi legger en plan videre for hvordan vi skal bistå i dagene som kommer, sier kommunalsjef Synnøve Tovsrud til Drammens Tidende.
Kommunen konsentrerer seg nå om å ivareta de involverte og sørge for oppfølging.

Påkjørt av lastebilPolitiet bekrefter at eleven ble påkjørt av en lastebil. Lastebilsjåføren ble rutinemessig tatt med til legevakten for en utvidet blodprøve.
Ifølge politistasjonssjef Øyvind Aas, blir lastebilsjåføren tatt vare på av arbeidsgiveren sin.
– Man kan tenke seg hvordan han har det nå. En helt forferdelig hendelse å være oppe i, sier politistasjonssjefen til Drammens Tidende.
Politiet arbeider med å klargjøre hendelsesforløpet.


(©NTB)
Onsdag 13. desember 2017
• Statsminister Erna Solberg (H) har fått kritikk for at hun ikke klappet under nobelseremonien. Det er det ingen grunn til å kritisere henne for. Den norske regjeringen har både fratatt prisvinnerne i Ican økonomisk støtte og har konsekvent...
Onsdag 13. desember 2017
Bokhandelkjeden Norli har nesten sluttet å kjøpe inn bøker i store volum. – Dette er dramatisk, mener litteratur­sosiolog Cecilie Naper.
Onsdag 13. desember 2017
UTENFOR: EU har satt av 15 milliarder i året til utvikling av forsvarsindustrien. Norge vil ikke få penger fra programmet.
Tirsdag 12. desember 2017
SPLITTA HERSK: Frps landsstyre er meir samla om at Venstre skal gå i regjeringsforhandlingar enn kva Venstres landsstyre er.
Tirsdag 12. desember 2017
NRK har mistet hver femte daglige radiolytter etter slukkingen av FM-nettet.
Tirsdag 12. desember 2017
STRAFF: Venezuelas president Nicolás Maduro sier partier som boikottet lokalvalget ikke får stille i neste års presidentvalg.
Tirsdag 12. desember 2017
• Venstre-leder Trine Skei Grande går inn i regjeringsforhandlinger med Høyre og Frp med et splittet parti i ryggen. Elleve av landsstyremedlemmene stemte mot regjeringsforhandlinger, mens 24 stemte for. NRK melder at én av stemmene var...
Mandag 11. desember 2017
Global strømmeopptur der ute, med nok et hiphop-gjennombrudd her hjemme – på godt norsk, dessuten.
Mandag 11. desember 2017
JA OG NEI: Halvparten av ordførarane til Venstre seier ja til regjering. Fleire meiner det er ein myte at Distrikts-Venstre er regjeringsmotstandarar.
Mandag 11. desember 2017
«TRUMP-EFFEKT»: Et år etter at Donald Trump ble valgt til USAs president melder organisasjonen Emily’s List at demokratiske kvinner står i kø for å stille til valg.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk