Fredag 13. oktober 2017
14-åring ble påkjørt og døde på sykkeltur med klassen 
Sørgende medelever møttes til minnemarkering fredag kveld – på stedet der en 14 år gammel gutt døde etter å ha blitt påkjørt på sykkeltur med klassen i Drammen.
Publisert: 13 Oktober 20:10
Sørgende medelever møttes til minnemarkering fredag kveld – på stedet der en 14 år gammel gutt døde etter å ha blitt påkjørt på sykkeltur med klassen i Drammen.
14-åringen var fra Lier og gikk ifølge Drammens Tidende på niende trinn ved Høvik skole. Han var på sykkeltur med klassen da han ble påkjørt av en lastebil idet han syklet over Holmenbrua i Drammen. Ulykken skjedde fredag morgen. Årsaksforholdene var ifølge politiet uklare fredag kveld.
17 medelever og lærere var øyenvitner til hendelsen og er sterkt preget. Fredag kveld møttes skolekamerater og medelever på stedet for ulykken for å minnes 14-åringen og være sammen i sorgen. Politiet stengte bruene ut til Holmen for trafikken under minnemarkeringen.

– Dypt tragisk– Det blir anledning til å tenne lys og legge ned blomster ute på Holmennokken for dem som ønsker det, skrev skolen på Facebook.
Både pårørende og vitnene blir ivaretatt av kriseteam. Skolen er åpen fredag ettermiddag og kveld. Den vil også holde åpent både lørdag og søndag fra 12 til 16 slik at alle som vil kan samles der. Det vil være psykososialt helseteam på plass når skolen holder åpent.
– Først og fremst er dette en dypt tragisk hendelse. Min medfølelse går til alle pårørende og involverte, sier ordfører Gunn Cecilie Ringdal i Lier kommune til NTB.

– Veldig preget– Alle er veldig preget av den tragiske ulykken. For oss er det viktig at vi legger en plan videre for hvordan vi skal bistå i dagene som kommer, sier kommunalsjef Synnøve Tovsrud til Drammens Tidende.
Kommunen konsentrerer seg nå om å ivareta de involverte og sørge for oppfølging.

Påkjørt av lastebilPolitiet bekrefter at eleven ble påkjørt av en lastebil. Lastebilsjåføren ble rutinemessig tatt med til legevakten for en utvidet blodprøve.
Ifølge politistasjonssjef Øyvind Aas, blir lastebilsjåføren tatt vare på av arbeidsgiveren sin.
– Man kan tenke seg hvordan han har det nå. En helt forferdelig hendelse å være oppe i, sier politistasjonssjefen til Drammens Tidende.
Politiet arbeider med å klargjøre hendelsesforløpet.


(©NTB)
Tirsdag 18. september 2018
• Mer enn hvert fjerde barn i Norge, 27 prosent, er ikke med på organiserte fritidsaktiviteter. Det er en økning på 7 prosentpoeng på fem år, viser en undersøkelse Ipsos har gjennomført på vegne av DNB, gjengitt i blant annet Vårt Land i...
Tirsdag 18. september 2018
MISSILER: Den russiske militære opptrappingen på Kolahalvøya er nå synlig på Googles satellitt-bilder.
Tirsdag 18. september 2018
60 aviser risikerer å gå dukken dersom Stortinget åpner for postomdeling annenhver dag, advarer Landslaget for lokalaviser. – Dette forslaget er helt vanvittig, sier Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk.
Tirsdag 18. september 2018
MEGAPROSJEKT: Equinor søker Enova om 2,5 milliarder i støtte for å elektrifisere to oljefelt med havvind. Det tilsvarer hele Enovas støttepott i fjor.
Mandag 17. september 2018
• Lørdag var det ti år siden den amerikanske banken Lehman Brothers gikk under i historiens største konkurs. Hendelsen har blitt selve symbolet på finanskrisa som rammet verden hardt i årene etter 2008. Krisa startet i de store...
Mandag 17. september 2018
Filmskaper Deeyah Khan har reist hjem til amerikanske høyreekstremister for å intervjue dem. Hun mener det er en dårlig idé å nekte folk en talerstol.
Mandag 17. september 2018
HØVLAR: Kutt i sjukehusbudsjett skal spara millionar. No åtvarar både tillitsvalde og direktørar om at det går ut over pasientar og arbeidsvilkår.
Mandag 17. september 2018
GEOPOLITIKK: Den regionale maktkampen har ikke fått nok plass i historien om Libya-krigen, mener Libya-forsker Jalel Harchaoui.
Lørdag 15. september 2018
Hvor kommer det fra, ønsket om å nekte folk en talerstol? Forskere peker på identitets­politikk, populisme og «hyperfølsomhet» som forklaringer.
Lørdag 15. september 2018
IVRIG: Statsministeren hyllet amerikanske soldater i forkant av norgeshistoriens største Nato-øvelse. Landet rundt forberedes motdemonstrasjonene.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk