Fredag 13. oktober 2017
14-åring ble påkjørt og døde på sykkeltur med klassen 
Sørgende medelever møttes til minnemarkering fredag kveld – på stedet der en 14 år gammel gutt døde etter å ha blitt påkjørt på sykkeltur med klassen i Drammen.
Publisert: 13 Oktober 20:10
Sørgende medelever møttes til minnemarkering fredag kveld – på stedet der en 14 år gammel gutt døde etter å ha blitt påkjørt på sykkeltur med klassen i Drammen.
14-åringen var fra Lier og gikk ifølge Drammens Tidende på niende trinn ved Høvik skole. Han var på sykkeltur med klassen da han ble påkjørt av en lastebil idet han syklet over Holmenbrua i Drammen. Ulykken skjedde fredag morgen. Årsaksforholdene var ifølge politiet uklare fredag kveld.
17 medelever og lærere var øyenvitner til hendelsen og er sterkt preget. Fredag kveld møttes skolekamerater og medelever på stedet for ulykken for å minnes 14-åringen og være sammen i sorgen. Politiet stengte bruene ut til Holmen for trafikken under minnemarkeringen.

– Dypt tragisk– Det blir anledning til å tenne lys og legge ned blomster ute på Holmennokken for dem som ønsker det, skrev skolen på Facebook.
Både pårørende og vitnene blir ivaretatt av kriseteam. Skolen er åpen fredag ettermiddag og kveld. Den vil også holde åpent både lørdag og søndag fra 12 til 16 slik at alle som vil kan samles der. Det vil være psykososialt helseteam på plass når skolen holder åpent.
– Først og fremst er dette en dypt tragisk hendelse. Min medfølelse går til alle pårørende og involverte, sier ordfører Gunn Cecilie Ringdal i Lier kommune til NTB.

– Veldig preget– Alle er veldig preget av den tragiske ulykken. For oss er det viktig at vi legger en plan videre for hvordan vi skal bistå i dagene som kommer, sier kommunalsjef Synnøve Tovsrud til Drammens Tidende.
Kommunen konsentrerer seg nå om å ivareta de involverte og sørge for oppfølging.

Påkjørt av lastebilPolitiet bekrefter at eleven ble påkjørt av en lastebil. Lastebilsjåføren ble rutinemessig tatt med til legevakten for en utvidet blodprøve.
Ifølge politistasjonssjef Øyvind Aas, blir lastebilsjåføren tatt vare på av arbeidsgiveren sin.
– Man kan tenke seg hvordan han har det nå. En helt forferdelig hendelse å være oppe i, sier politistasjonssjefen til Drammens Tidende.
Politiet arbeider med å klargjøre hendelsesforløpet.


(©NTB)
Lørdag 24. februar 2018
STYRKAR: Oslo-politiet sender ein ekstra politibetent til det tverretatlege senteret som skal avdekka arbeidslivskriminalitet og flyttar ansvaret for oppfølging av politiets rolle.
Lørdag 24. februar 2018
BOIKOTT: LO-kongressen vedtok i fjor boikott av Israel. Nå krever Israels ambassadør at LO endrer sin «avskyelige politikk» for at LO-tillitsvalgte skal få slippe inn i Israel.
Lørdag 24. februar 2018
Det er ikke så lenge siden forlagene kostet på seg trådheftet innbinding og offset-trykk når en ny roman skulle i trykken. Nå er digitaltrykk og limfresing i ryggen den nye normen.
Lørdag 24. februar 2018
Uro: Elena Ferrante tegner opp voldens historie i kvinneliv.
Fredag 23. februar 2018
IDEOLOGISK: Oslo Arbeidersamfunn ber partiet vedta nytt prinsipprogram på lands­møtet i 2019. Parti­sekretær Kjersti Stenseng er ikke fremmed for tanken.
Fredag 23. februar 2018
Universitetet trenger finansieringsordninger som lar oss teste ut dristige ideer, mener biolog Dag Hessen.
Fredag 23. februar 2018
• Alle som har pusset opp hjemme eller sittet i et borettslagsstyre, vet at det i byggeprosjekter kan tilkomme ekstra utgifter. Kanskje var ikke grunnen som antatt, det elektriske anlegget måtte i tillegg oppgraderes, eller arbeidet tok...
Fredag 23. februar 2018
NON-STOP: – Ingen har en strategisk visjon om framtidas Syria. Blodbadet vil fortsette i lang tid, sier egyptisk professor.
Torsdag 22. februar 2018
Munchmuseet frykter at det vil gå glipp av utstillinger med verdenskjente kunstnere hvis ikke den statlige forsikringsordningen for museer blir bedre.
Torsdag 22. februar 2018
KLASSEKNIPE: Brexit-motstandere i Labour øker presset mot partilederen. Men blant velgere i lave sosiale sjikt står brexit-støtten sterkt.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk