Søndag 8. oktober 2017
Seks døde i enorme eksplosjoner i Ghana
Minst seks mennesker mistet livet da to bensinstasjoner i Ghanas hovedstad Accra gikk i lufta i enorme eksplosjoner lørdag kveld.
Publisert: 08 Oktober 13:06
Minst seks mennesker mistet livet da to bensinstasjoner i Ghanas hovedstad Accra gikk i lufta i enorme eksplosjoner lørdag kveld.
Bilder og videoer viser en enorm ildkule som lyste opp himmelen 100 meter opp i lufta i Legon, en forstad nordøst i Accra. Eksplosjonene kunne høres over hele byen.
Politiets talskvinne Efia Tenge sier eksplosjonene skjedde på en bensinstasjon omkring klokka 19.30 lørdag. Til nyhetsbyrået AFP bekrefter hun at det dreier seg om to gasseksplosjoner.
Viseinformasjonsminister i landet Kojo Oppong-Nkrumah forteller at en tankvogn med naturgass eksploderte på en stasjon som tilhører Ghana Oil Company (Goil). Deretter fulgte det en ny eksplosjon på en annen bensinstasjon på den andre siden av veien.
En talsmann for Ghanas brannvesen sa søndag morgen at minst seks mennesker hadde mistet livet, og at 35 var skadd i eksplosjonene.
Vitner forteller at folk flyktet i panikk etter den første eksplosjonen, og at det trolig reddet mange menneskeliv.
Brannvesenet har kontroll på flammene. Over 200 politibetjenter hadde også vært på stedet.
Eksplosjonene vekker vonde minner fra 2015 da 150 mennesker omkom etter at det brøt ut en eksplosiv brann på en bensinstasjon. Mange mennesker hadde da søkt tilflukt på bensinstasjonen på grunn av et kraftig regnvær da brannen brøt ut.
(©NTB)
Lørdag 24. februar 2018
STYRKAR: Oslo-politiet sender ein ekstra politibetent til det tverretatlege senteret som skal avdekka arbeidslivskriminalitet og flyttar ansvaret for oppfølging av politiets rolle.
Lørdag 24. februar 2018
BOIKOTT: LO-kongressen vedtok i fjor boikott av Israel. Nå krever Israels ambassadør at LO endrer sin «avskyelige politikk» for at LO-tillitsvalgte skal få slippe inn i Israel.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk