Søndag 8. oktober 2017
Seks døde i enorme eksplosjoner i Ghana
Minst seks mennesker mistet livet da to bensinstasjoner i Ghanas hovedstad Accra gikk i lufta i enorme eksplosjoner lørdag kveld.
Publisert: 08 Oktober 13:06
Minst seks mennesker mistet livet da to bensinstasjoner i Ghanas hovedstad Accra gikk i lufta i enorme eksplosjoner lørdag kveld.
Bilder og videoer viser en enorm ildkule som lyste opp himmelen 100 meter opp i lufta i Legon, en forstad nordøst i Accra. Eksplosjonene kunne høres over hele byen.
Politiets talskvinne Efia Tenge sier eksplosjonene skjedde på en bensinstasjon omkring klokka 19.30 lørdag. Til nyhetsbyrået AFP bekrefter hun at det dreier seg om to gasseksplosjoner.
Viseinformasjonsminister i landet Kojo Oppong-Nkrumah forteller at en tankvogn med naturgass eksploderte på en stasjon som tilhører Ghana Oil Company (Goil). Deretter fulgte det en ny eksplosjon på en annen bensinstasjon på den andre siden av veien.
En talsmann for Ghanas brannvesen sa søndag morgen at minst seks mennesker hadde mistet livet, og at 35 var skadd i eksplosjonene.
Vitner forteller at folk flyktet i panikk etter den første eksplosjonen, og at det trolig reddet mange menneskeliv.
Brannvesenet har kontroll på flammene. Over 200 politibetjenter hadde også vært på stedet.
Eksplosjonene vekker vonde minner fra 2015 da 150 mennesker omkom etter at det brøt ut en eksplosiv brann på en bensinstasjon. Mange mennesker hadde da søkt tilflukt på bensinstasjonen på grunn av et kraftig regnvær da brannen brøt ut.
(©NTB)
Lørdag 22. september 2018
Aviser i Sogn og Fjordane og i nord rammes hardest dersom antall postdager kuttes, viser Klassekampens gjennomgang.
Lørdag 22. september 2018
BØNN: – Jeg ligger våken om natta og ber for Inga Marte Thorkildsen, sier Åse Pedersen. Vi tok tempen på Thorkildsen-saken på et lærerværelse.
Lørdag 22. september 2018
• Torsdag kveld var det bydd til fest i Folkets Hus i industribygda Sauda i Rogaland. Det tradisjonsrike huset, som salige Frank Aarebrot døypte «arbeiderbevegelsens stavkirke», har vorte pussa opp av...
Lørdag 22. september 2018
DRAGKAMP: Om kort tid blir det klart om nominasjonen av Brett Kavanaugh til USAs høyesterett overlever metoo-anklager og høylytte protester.
Lørdag 22. september 2018
Status: Helene Uri leverer eit bittertglitrande forsvar for kvifor vi treng å avpaternalisere språket.
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk, som...
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk