Søndag 8. oktober 2017
Flere omkommet i gasseksplosjon i Ghana
To kraftige eksplosjoner fant sted ved en bensinstasjon i Ghanas hovedstad Accra lørdag kveld. Flere mennesker skal være omkommet.
Publisert: 08 Oktober 00:41
To kraftige eksplosjoner fant sted ved en bensinstasjon i Ghanas hovedstad Accra lørdag kveld. Flere mennesker skal være omkommet.
Bilder og videoer viser en enorm ildkule som lyste opp himmelen opp mot 100 meter opp i lufta i Legon, en forstad nordøst i Accra.
Politiets talskvinne Efia Tenge sier eksplosjonene skjedde på en bensinstasjon omkring 20.30 norsk tid lørdag. Til nyhetsbyrået AFP bekrefter hun at det dreier seg om to gasseksplosjoner.
– Dessverre er det noen dødsfall, og vi jobber for å få tallene, sier vise-informasjonsminister Kojo Oppong Nkrumah til en lokal radiostasjon, melder Reuters.
Nkrumah la til at det også er et høyt antall skadde.
Brannvesenet har brannen under kontroll. Over 200 politibetjenter hadde også vært på stedet.
Eksplosjonene vil trolig vekke vonde minner fra 2015 da 150 mennesker omkom etter at det brøt ut en eksplosiv brann på en bensinstasjon. Mange mennesker hadde søkt tilflukt på bensinstasjonen på grunn av et kraftig regnvær da brannen brøt ut.
(©NTB)
Fredag 20. oktober 2017
• Nordland fylkesting går enstemmig inn for at Norge ikke bør avgi suverenitet i energimarkedet til EUs energibyrå Acer, skriver Nationen denne uka. Acer står for Agency for the Cooperation of Energy Regulators og har som mål å etablere og...
Fredag 20. oktober 2017
Skuespillere opp­lever mer enn dobbelt så mye seksuell trakassering på jobb som andre arbeidstakere. Men ingen av de største teatrene i Norge satte i gang tiltak etter at tallene ble kjent i 2010.
Fredag 20. oktober 2017
RIK: Andrej Babis kalles Tsjekkias Trump. Landets nest rikeste mann og protestpartiet hans vil vinne helgas valg, men forskere mener det er feil å gi ham et Trump-stempel.
Fredag 20. oktober 2017
US MARINES: SV krever svar på om de amerikanske marinesoldatene i Norge har kommet for å erstatte en svak landmakt i Norge.
Torsdag 19. oktober 2017
• I en debatt i NRK Dagsnytt 18 denne uka med Nationens redaktør Irene Halvorsen gjentok kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) en rekke ganger at en av begrunnelsene for at hun går inn for å kutte pressestøtten med over 25 millioner...
Torsdag 19. oktober 2017
LAST CALL: Konflikten mellom Spania og Catalonia eskalerer. Spanias statsminister truer nå for alvor med å bruke grunnlovsparagrafen som fratar Catalonia selvstyremyndigheten.
Torsdag 19. oktober 2017
Fire av de sju arkitektgruppene som deltok i konkurransen om å tegne nytt regjeringskvartal har klaget på Statsbygg. De mener gruppen som vant anbudet fikk vinneroppskriften allerede i 2015.
Torsdag 19. oktober 2017
MUSKLAR: Fagforbundets leiar Mette Nord seier alliansebygging er avgjerande for å styrka miljøa som dyrkar idear for ein alternativ politikk.
Onsdag 18. oktober 2017
Flere norske film­arbeidere går nå ut på sosiale medier og forteller om seksuell trakassering på jobb. – Det er så lett å le det bort, sier skuespiller Renate Reinsve.
Onsdag 18. oktober 2017
KRISETID: Omgitt av ofre for USAs narkotikaepidemi, prøver Suzanne Valle å få livet til å gå opp. Hun mener Donald Trump gjør en god jobb.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk