Søndag 8. oktober 2017
Formel 1: Hamilton nærmer seg nok en VM-tittel, Vettel brøt tidlig
Mercedes-stjernen Lewis Hamilton dominerte fra start til mål da han vant Japans Grand Prix i Formel 1. Briten er svært nær sin fjerde VM-tittel.
Publisert: 08 Oktober 09:13
Mercedes-stjernen Lewis Hamilton dominerte fra start til mål da han vant Japans Grand Prix i Formel 1. Briten er svært nær sin fjerde VM-tittel.
Seieren var Hamiltons åttende denne sesongen. Hans nærmeste rival i sammendraget, Sebastian Vettel, hadde igjen mekaniske problemer og måtte bryte etter bare fire runder på grunn av motortrøbbel.
Dermed leder Hamilton med hele 59 poeng. Med fire løp igjen er det kun 100 poeng å kjøre om de resterende ukene av årets Formel 1-sesong.

I boks om to uker?Selv er Mercedes-føreren svært overrasket over hvor stor luke han har fått.
– Jeg kunne bare drømt om å ha en så stor ledelse i sammendraget. Jeg skylder laget alt, de har gjort en fenomenal job. De er så utrolig nøye, sa 32-åringen etter nok en triumf.
Hamilton kan bli verdensmester for fjerde gang allerede etter neste løp om to uker. Det skjer hvis han suser inn til seier og 25 poeng i USAs Grand Prix, mens Vettel ender utenfor topp fem.
Briten vant også VM i 2008, 2014 og 2015.
Vettel opplevde også motortrøbbel under VM-runden i Malaysia sist helg. Da klarte tyskeren å berge en fjerdeplass. Søndag ble det fiasko.
– Det er veldig synd at vi har disse problemene i to løp på rad. Nå er det viktig å få hvile. Jeg skal gi alt i de fire neste løpene, så får vi se hva som skjer, sa en skuffet Vettel.

YdmykHamilton tok søndagens seier i Japan etter å ha slått den nederlandske Red Bull-stjernen Max Verstappen med 1,211 sekunder. Sistnevnte vant i Malaysia nylig.
– Max gjorde et fantastisk løp. Det var overhodet ingen enkel seier, sa Hamilton.
Med tredjeplassen til Daniel Ricciardo hadde Red Bull to førere på pallen i japanske Suzuka, men det var alle i Mercedes-laget som kunne smile bredest.
(©NTB)
Lørdag 22. september 2018
Aviser i Sogn og Fjordane og i nord rammes hardest dersom antall postdager kuttes, viser Klassekampens gjennomgang.
Lørdag 22. september 2018
BØNN: – Jeg ligger våken om natta og ber for Inga Marte Thorkildsen, sier Åse Pedersen. Vi tok tempen på Thorkildsen-saken på et lærerværelse.
Lørdag 22. september 2018
• Torsdag kveld var det bydd til fest i Folkets Hus i industribygda Sauda i Rogaland. Det tradisjonsrike huset, som salige Frank Aarebrot døypte «arbeiderbevegelsens stavkirke», har vorte pussa opp av...
Lørdag 22. september 2018
DRAGKAMP: Om kort tid blir det klart om nominasjonen av Brett Kavanaugh til USAs høyesterett overlever metoo-anklager og høylytte protester.
Lørdag 22. september 2018
Status: Helene Uri leverer eit bittertglitrande forsvar for kvifor vi treng å avpaternalisere språket.
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk, som...
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk