Søndag 8. oktober 2017
Formel 1: Hamilton nærmer seg nok en VM-tittel, Vettel brøt tidlig
Mercedes-stjernen Lewis Hamilton dominerte fra start til mål da han vant Japans Grand Prix i Formel 1. Briten er svært nær sin fjerde VM-tittel.
Publisert: 08 Oktober 09:13
Mercedes-stjernen Lewis Hamilton dominerte fra start til mål da han vant Japans Grand Prix i Formel 1. Briten er svært nær sin fjerde VM-tittel.
Seieren var Hamiltons åttende denne sesongen. Hans nærmeste rival i sammendraget, Sebastian Vettel, hadde igjen mekaniske problemer og måtte bryte etter bare fire runder på grunn av motortrøbbel.
Dermed leder Hamilton med hele 59 poeng. Med fire løp igjen er det kun 100 poeng å kjøre om de resterende ukene av årets Formel 1-sesong.

I boks om to uker?Selv er Mercedes-føreren svært overrasket over hvor stor luke han har fått.
– Jeg kunne bare drømt om å ha en så stor ledelse i sammendraget. Jeg skylder laget alt, de har gjort en fenomenal job. De er så utrolig nøye, sa 32-åringen etter nok en triumf.
Hamilton kan bli verdensmester for fjerde gang allerede etter neste løp om to uker. Det skjer hvis han suser inn til seier og 25 poeng i USAs Grand Prix, mens Vettel ender utenfor topp fem.
Briten vant også VM i 2008, 2014 og 2015.
Vettel opplevde også motortrøbbel under VM-runden i Malaysia sist helg. Da klarte tyskeren å berge en fjerdeplass. Søndag ble det fiasko.
– Det er veldig synd at vi har disse problemene i to løp på rad. Nå er det viktig å få hvile. Jeg skal gi alt i de fire neste løpene, så får vi se hva som skjer, sa en skuffet Vettel.

YdmykHamilton tok søndagens seier i Japan etter å ha slått den nederlandske Red Bull-stjernen Max Verstappen med 1,211 sekunder. Sistnevnte vant i Malaysia nylig.
– Max gjorde et fantastisk løp. Det var overhodet ingen enkel seier, sa Hamilton.
Med tredjeplassen til Daniel Ricciardo hadde Red Bull to førere på pallen i japanske Suzuka, men det var alle i Mercedes-laget som kunne smile bredest.
(©NTB)
Fredag 22. juni 2018
I bydel Sagene i Oslo går rundt én av fire elever på kultur­skolen. På Stovner er andelen én av tjue.
Fredag 22. juni 2018
SPILL: USA har lagt an en hardere tone overfor Russland i Syria, rettet mot president Bashar al-Assad.
Fredag 22. juni 2018
VIL PRØVE: Varaordføreren i Oslo mener Arbeiderpartiet bør støtte regulert salg av cannabis for å hindre at organiserte kriminelle håver inn millioner.
Torsdag 21. juni 2018
SNUR: I månedsvis har hele Sverige snakket om innvandringen. Stefan ­Löfven også. Men nå vil statsministeren vinne valget ved å love folk jobb, hjem og velferd.
Torsdag 21. juni 2018
Pedagogikkforsker Kirsten Sivesind mener de nye læreplanene i norsk skole er altfor ­opptatt av å teste elevene.
Torsdag 21. juni 2018
• «Når Mexico sender sine folk, sender de ikke de beste», sa Donald Trump da han for tre år siden lanserte seg som presidentkandidat i USA. «De tar med seg narkotika. De tar med seg kriminalitet. De er voldtektsmenn. Og noen, antar jeg, er...
Torsdag 21. juni 2018
NARKO: Dei kriminelle gjengane i Oslo distribuerer narkotika ut i landet. – Me er uroa for utviklinga i Oslo, seier politiinspektør Are Sangolt i Vest politidistrikt.
Onsdag 20. juni 2018
TREND: Fleire røyker hasj. Fleire med psykiske plager. Og mindre tid på leksearbeid. Det er blant resultata etter at 25.000 har svart på ei ungdomsundersøking.
Onsdag 20. juni 2018
Både Vårt Land og Dagsavisen går trolig på milliontap i årets fordeling av pressestøtten. Nå skal de gjøre seg mindre avhengig av statlige midler.
Onsdag 20. juni 2018
• Danskene er nå blant de mest EU-positive i Europa, så lenge de får beholde de særskilte forbeholdene overfor unionen. Danmark har tatt forbehold mot å delta i EUs forsvarssamarbeid, euroen, overstatlig rettspolitikk og mot at...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk