Søndag 8. oktober 2017
Formel 1: Hamilton nærmer seg nok en VM-tittel, Vettel brøt tidlig
Mercedes-stjernen Lewis Hamilton dominerte fra start til mål da han vant Japans Grand Prix i Formel 1. Briten er svært nær sin fjerde VM-tittel.
Publisert: 08 Oktober 09:13
Mercedes-stjernen Lewis Hamilton dominerte fra start til mål da han vant Japans Grand Prix i Formel 1. Briten er svært nær sin fjerde VM-tittel.
Seieren var Hamiltons åttende denne sesongen. Hans nærmeste rival i sammendraget, Sebastian Vettel, hadde igjen mekaniske problemer og måtte bryte etter bare fire runder på grunn av motortrøbbel.
Dermed leder Hamilton med hele 59 poeng. Med fire løp igjen er det kun 100 poeng å kjøre om de resterende ukene av årets Formel 1-sesong.

I boks om to uker?Selv er Mercedes-føreren svært overrasket over hvor stor luke han har fått.
– Jeg kunne bare drømt om å ha en så stor ledelse i sammendraget. Jeg skylder laget alt, de har gjort en fenomenal job. De er så utrolig nøye, sa 32-åringen etter nok en triumf.
Hamilton kan bli verdensmester for fjerde gang allerede etter neste løp om to uker. Det skjer hvis han suser inn til seier og 25 poeng i USAs Grand Prix, mens Vettel ender utenfor topp fem.
Briten vant også VM i 2008, 2014 og 2015.
Vettel opplevde også motortrøbbel under VM-runden i Malaysia sist helg. Da klarte tyskeren å berge en fjerdeplass. Søndag ble det fiasko.
– Det er veldig synd at vi har disse problemene i to løp på rad. Nå er det viktig å få hvile. Jeg skal gi alt i de fire neste løpene, så får vi se hva som skjer, sa en skuffet Vettel.

YdmykHamilton tok søndagens seier i Japan etter å ha slått den nederlandske Red Bull-stjernen Max Verstappen med 1,211 sekunder. Sistnevnte vant i Malaysia nylig.
– Max gjorde et fantastisk løp. Det var overhodet ingen enkel seier, sa Hamilton.
Med tredjeplassen til Daniel Ricciardo hadde Red Bull to førere på pallen i japanske Suzuka, men det var alle i Mercedes-laget som kunne smile bredest.
(©NTB)
Onsdag 13. desember 2017
• Statsminister Erna Solberg (H) har fått kritikk for at hun ikke klappet under nobelseremonien. Det er det ingen grunn til å kritisere henne for. Den norske regjeringen har både fratatt prisvinnerne i Ican økonomisk støtte og har konsekvent...
Onsdag 13. desember 2017
Bokhandelkjeden Norli har nesten sluttet å kjøpe inn bøker i store volum. – Dette er dramatisk, mener litteratur­sosiolog Cecilie Naper.
Onsdag 13. desember 2017
UTENFOR: EU har satt av 15 milliarder i året til utvikling av forsvarsindustrien. Norge vil ikke få penger fra programmet.
Tirsdag 12. desember 2017
SPLITTA HERSK: Frps landsstyre er meir samla om at Venstre skal gå i regjeringsforhandlingar enn kva Venstres landsstyre er.
Tirsdag 12. desember 2017
NRK har mistet hver femte daglige radiolytter etter slukkingen av FM-nettet.
Tirsdag 12. desember 2017
STRAFF: Venezuelas president Nicolás Maduro sier partier som boikottet lokalvalget ikke får stille i neste års presidentvalg.
Tirsdag 12. desember 2017
• Venstre-leder Trine Skei Grande går inn i regjeringsforhandlinger med Høyre og Frp med et splittet parti i ryggen. Elleve av landsstyremedlemmene stemte mot regjeringsforhandlinger, mens 24 stemte for. NRK melder at én av stemmene var...
Mandag 11. desember 2017
Global strømmeopptur der ute, med nok et hiphop-gjennombrudd her hjemme – på godt norsk, dessuten.
Mandag 11. desember 2017
JA OG NEI: Halvparten av ordførarane til Venstre seier ja til regjering. Fleire meiner det er ein myte at Distrikts-Venstre er regjeringsmotstandarar.
Mandag 11. desember 2017
«TRUMP-EFFEKT»: Et år etter at Donald Trump ble valgt til USAs president melder organisasjonen Emily’s List at demokratiske kvinner står i kø for å stille til valg.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk