Torsdag 14. september 2017
Rohingyaer druknet på vei over elva til Bangladesh 
En av et titall båter som frakter rohingyaer over elva Naf i retning grensa mot Bangladesh, kantret torsdag morgen. Minst to personer druknet i ulykken.
Publisert: 14 September 10:43
En av et titall båter som frakter rohingyaer over elva Naf i retning grensa mot Bangladesh, kantret torsdag morgen. Minst to personer druknet i ulykken.
Tre uker etter at masseflukten fra Myanmar til Bangladesh startet, fortsetter tusenvis av rohingyaer daglig å strømme over Naf med mål om å søke hjelp og sikkerhet i overfylte leire i Bangladesh.
Med torsdagens ulykke har totalt 88 personer druknet på vei over elva. Ifølge FN har nå om lag 380.000 rohingyaer flyktet fra Myanmar, noe som utgjør om lag en tredel av hele den muslimske rohingya-befolkningen i landet.
Ifølge myndighetene er 176 av 471, eller 37,4 prosent av alle Rohingya-landsbyer, fullstendig tømt for folk. Ytterligere 34 landsbyer er delvis forlatt.
På den andre siden av grensa er to flyktningleirer i Bangladesh nå overfylte. Myndighetene har sagt at de skal frigjøre landområder til en tredje, men leirene har ifølge hjelpearbeiderne akutt mangel på nødvendige ressurser for å ivareta flyktningene.
De som ankom fiskerlandsbyen Shah Puri Dwip i Bangladesh onsdag, beskriver en fortsatt pågående vold i delstaten Rakhine.
– Da militæret og politiet omringet landsbyen vår og angrep oss med rakettkastere for å lage flammer, kom vi oss unna og løp i den eneste retningen vi kunne, sier Abdul Goffar, en av dem som ankom onsdag.
Masseflukten begynte da Myanmars hær iverksatte en større militæraksjon i Rakhine 25. august. Offensiven ble igangsatt etter at opprørere fra rohingya-minoriteten gikk til angrep på politistillinger.
FN-sjef António Guterres sa onsdag at det som foregår i Rakhine er etnisk rensing.
(©NTB)
Mandag 25. september 2017
LINJESKIFTE: Tradisjonelt har norsk utenriks- og forsvarspolitikk blitt avgjort på bakrommet av Ap og Høyre. Nå varsler Espen Barth Eide (Ap) åpen konflikt på flere områder.
Mandag 25. september 2017
Heller ikke Verdensteatret og Jo Strømgren har fått forlenget sine søknader om basisfinansiering. De to anerkjente kompaniene har mottatt basisfinansiering for frie scenekunstgrupper siden ordningen ble opprettet i 2007. Som hovedregel gis det ikke...
Mandag 25. september 2017
SKARPT: USAs president og Nord-Koreas leder sparer ikke på kruttet i omtale av hverandre. Få tror likevel det er reell fare for atomkrig.
Mandag 25. september 2017
• Stortingsrepresentant Jan Bøhler (Ap) er intervjuet av Minerva om Arbeiderpartiets utvikling etter det begredelige stortingsvalget. Selv kan han vise til gode resultater fra sine kjerneområder i Oslos østlige drabantbyer, der Ap stikk i...
Lørdag 23. september 2017
• Storbritannias statsminister Theresa May holdt i går en tale i Santa Maria Novella-basilikaen i Firenze om forhandlingene mellom EU og Storbritannia om vilkårene for en britisk utmelding. Forhandlingene står i stampe fordi avstanden mellom...
Lørdag 23. september 2017
ANGSTVALG: I det gamle Øst-­Tyskland vil folk stille «forræderen» Angela Merkel for riksrett. Med ­Alternative für Deutschland er nasjonalismen tilbake i tysk politikk.
Lørdag 23. september 2017
Opposisjonen på Stortinget er urolige for at et nytt EU-direktiv vil få store konsekvenser for rettighetene i norsk musikk­bransje. I går ble det likevel banket gjennom i Brussel.
Lørdag 23. september 2017
BAK: Norske lærarar tener relativt sett dårlegare enn kollegaer i Sverige, Danmark og Finland, viser ein ny OECD-rapport.
Lørdag 23. september 2017
Dynamisk: Kaja Schjerven Mollerin imponerer med eit portrettintervju av Vigdis Hjorth – forfattaren som ikkje let seg målbinde.
Fredag 22. september 2017
KommentarNy Tid valgte i forrige utgave, som kom som innstikk i Klassekampen i tråd med vår distribusjonsavtale, å bringe et større oppslag som ukritisk formidlet konspirasjonsmiljøenes påstand om...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk