Torsdag 14. september 2017
Vil fengsle fire etter drapsforsøk i Oppegård
Politiet varsler at de vil be om varetektsfengsling for fire av de seks familiemedlemmene som er siktet for drapsforsøk på Oppegård. 
Publisert: 14 September 10:33
Politiet varsler at de vil be om varetektsfengsling for fire av de seks familiemedlemmene som er siktet for drapsforsøk på Oppegård. 
Blant de seks familiemedlemmene som er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk, er det en 15-åring, en 16 år gammel gutt, en på rundt 18 år og jentas foreldre. Begge foreldrene begjæres fengslet.
De to som ikke fremstilles for fengsling, overføres til barnevernet.
Politiet fikk tirsdag kveld ved 19-tiden vite om en voldshendelse på Flåtestad i Greverud i Oppegård like sør for Oslo, der den 18 år gammel kvinne ble brakt til sykehus. Det skal ha vært en tilfeldig forbipasserende som meldte fra om saken.
Den 18 år gamle kvinnen ble ifølge politiet påført store skader, blant annet stikkskader. Hun var onsdag utenfor livsfare.
– Vi vil begjære fire ukers varetekt med to uker full isolasjon for fire av de siktede. Fengslingsmøte vil bli begjært holdt for lukkede dører. De to øvrige siktede er overført til barnevernets omsorg, sier politioverbetjent Rikke Hallgren.
Fengslingsmøtene begynner i Follo tingrett klokken 11 onsdag.
(©NTB)
Mandag 25. september 2017
LINJESKIFTE: Tradisjonelt har norsk utenriks- og forsvarspolitikk blitt avgjort på bakrommet av Ap og Høyre. Nå varsler Espen Barth Eide (Ap) åpen konflikt på flere områder.
Mandag 25. september 2017
Heller ikke Verdensteatret og Jo Strømgren har fått forlenget sine søknader om basisfinansiering. De to anerkjente kompaniene har mottatt basisfinansiering for frie scenekunstgrupper siden ordningen ble opprettet i 2007. Som hovedregel gis det ikke...
Mandag 25. september 2017
SKARPT: USAs president og Nord-Koreas leder sparer ikke på kruttet i omtale av hverandre. Få tror likevel det er reell fare for atomkrig.
Mandag 25. september 2017
• Stortingsrepresentant Jan Bøhler (Ap) er intervjuet av Minerva om Arbeiderpartiets utvikling etter det begredelige stortingsvalget. Selv kan han vise til gode resultater fra sine kjerneområder i Oslos østlige drabantbyer, der Ap stikk i...
Lørdag 23. september 2017
• Storbritannias statsminister Theresa May holdt i går en tale i Santa Maria Novella-basilikaen i Firenze om forhandlingene mellom EU og Storbritannia om vilkårene for en britisk utmelding. Forhandlingene står i stampe fordi avstanden mellom...
Lørdag 23. september 2017
ANGSTVALG: I det gamle Øst-­Tyskland vil folk stille «forræderen» Angela Merkel for riksrett. Med ­Alternative für Deutschland er nasjonalismen tilbake i tysk politikk.
Lørdag 23. september 2017
Opposisjonen på Stortinget er urolige for at et nytt EU-direktiv vil få store konsekvenser for rettighetene i norsk musikk­bransje. I går ble det likevel banket gjennom i Brussel.
Lørdag 23. september 2017
BAK: Norske lærarar tener relativt sett dårlegare enn kollegaer i Sverige, Danmark og Finland, viser ein ny OECD-rapport.
Lørdag 23. september 2017
Dynamisk: Kaja Schjerven Mollerin imponerer med eit portrettintervju av Vigdis Hjorth – forfattaren som ikkje let seg målbinde.
Fredag 22. september 2017
KommentarNy Tid valgte i forrige utgave, som kom som innstikk i Klassekampen i tråd med vår distribusjonsavtale, å bringe et større oppslag som ukritisk formidlet konspirasjonsmiljøenes påstand om...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk