Torsdag 14. september 2017
Politiet mistenker æresvold mot 18-åringen fra Oppegård
En bror og en søster er sammen med sine foreldre fengslet i fire uker, siktet for drapsforsøk sin 18 år gamle søster. Politiet mener det kan være æresrelatert.
Publisert: 14 September 22:03
En bror og en søster er sammen med sine foreldre fengslet i fire uker, siktet for drapsforsøk sin 18 år gamle søster. Politiet mener det kan være æresrelatert.
– Det er naturlig å tenke dit hen at når det er flere familiemedlemmer med utenlandsk bakgrunn som er siktet i samme sak at det er relatert til æresvold. Så det er en av de teoriene vi jobber ut fra, sier Rikke Hallgren i politiet til NRK torsdag ettermiddag.
Kvinnens 18 år gamle bror, 21 år gamle søster og hennes to foreldre ble torsdag varetektsfengslet i fire uker. To av ukene er med full isolasjon. Alle er siktet for drapsforsøk på den 18 år gamle kvinnen fra Oppegård. Familien er av utenlandsk opprinnelse, men det er ikke kjent hvilket land de er fra.
– Ingen av de fire erkjente straffskyld, og samtlige motsatte seg fengsling, sier politioverbetjent Rikke Hallgren i Øst politidistrikt til NTB.
21-åringens forsvarer, Jan Kildahl, sier at hans klient er sterkt preget av det som er skjedd.
Kvinnens to yngre brødre på 15 og 16 år er også siktet i saken, og er overført til barnevernsomsorgen, ifølge NRK. Et yngre søsken under den kriminelle lavalder har også blitt tatt hånd om av barnevernet, men er ikke siktet på grunn av sin unge alder.

KnivstikkPolitiet fikk i 19-tiden tirsdag kveld melding om voldshendelsen på Flåtestad i Greverud i Oppegård, like sør for Oslo. Den 18 år gamle kvinnen ble brakt til sykehus med alvorlige skader, blant annet stikkskader. Hun var onsdag utenfor livsfare etter at hun hadde vært gjennom en operasjon.
– Hun er svært preget av hendelsen, selvfølgelig mentalt, men også fysisk. Det er selvfølgelig ikke lett for henne, sier Rikke Hallgren i politiet til NRK.

VG meldte torsdag at kvinnen har politibeskyttelse på sykehuset.
– Vi tar vare på henne nå, på best mulige måte, og da gjør vi det som er nødvendig for å ivareta hennes sikkerhet, sier Hallgren til NTB.
Ifølge 18-åringens bistandsadvokat Monica Lindbeck, har kvinnen forklart seg til politiet om det faktiske forløpet, med ikke noe om bakgrunnen for angrepet. Ifølge NRK har politiet enkelte opplysninger hva som har skjedd i forkant av angrepet, men vil ikke gå nærmere inn på dette.
Offeret skal ha flyttet ut fra familiehjemmet tidligere i år, får Aftenposten opplyst av kilder som kjenner familien.

MindreårigeDe to brødrene på 15 og 16 år erkjenner heller ikke straffskyld og sier de begge er fortvilet over situasjonen.
– Min klient er plassert midlertidig på barnevernsinstitusjon og er veldig bekymret for familie- og skolesituasjonen. Vi håper de finner en løsning så snart som mulig, sier 16-åringens forsvarer Harald Otterstad
15-åringens forsvarer, Trond Dyvik, sier hans klient har det på samme måte.
– Vi håper og regner med en raskt avklaring. Etter det jeg kan se har ikke min klient noe med dette å gjøre. Han ønsker selv å komme seg tilbake i skole og fritidsaktiviteter. Han er selvsagt veldig preget av dette, og er svært glad for at søsteren er utenfor fare.
(©NTB)
Torsdag 22. mars 2018
SOSIALE MEDIER: De er skuffet over Frp, men hyller Sylvi Listhaug. Om lag 30.000 nordmenn er aktive på innvandringskritiske Facebook-grupper.
Torsdag 22. mars 2018
Mentor Medier står i en identitetskrise, sier Vårt Land- redaktør Åshild Mathisen om eieren hun er i krass konflikt med.
Torsdag 22. mars 2018
LIK OG DEL: Mark Zuckerberg truer demokratiet. ­Presset for regulering av Facebook øker etter Cambridge ­Analytica-skandalen.
Torsdag 22. mars 2018
• I debatten om Sylvi Listhaugs nå famøse Facebook-oppdatering, der det het at Ap setter terroristers rettigheter foran nasjonens sikkerhet, har terroraksjonen 22. juli 2011, som drepte 77 mennesker, kommet opp. Frp-folk, som for eksempel...
Onsdag 21. mars 2018
Petter Stordalen får tenning av bransjer med dype røtter. Det er dårlig nytt for alle som håper at hans opphold i bokbransjen blir kortvarig.
Onsdag 21. mars 2018
NY STAB: Kina advarer USA mot handelskrig og vil åpne økonomien.
Onsdag 21. mars 2018
SLÅR TILBAKE: – Hvis opposisjonen tror det skal bli lettere framover nå, tar de feil, sier Mazyar Keshvari. Han er en av flere Frp-topper som lover debatt om 22. juli.
Onsdag 21. mars 2018
• Avtroppende justisminister Sylvi Listhaug (Frp) hylles på brei front av støttegrupper på sosiale medier og på sin egen Facebook-side. Også den ekstreme høyresida i Norge lovpriser henne. I går la nazistiske Vigrid ut en hyllest av Listhaug...
Tirsdag 20. mars 2018
Sylvi Listhaugs tilhengere mobiliserte med blomster. Motstanderne svarer med å donere penger. Er kampanjene to sider av samme lik og del-retorikk?
Tirsdag 20. mars 2018
• De siste dagenes oppgjør i Stortinget om justisminister Sylvi Listhaug (Frp) har vært oppmuntrende for de kreftene i Norge som utallige ganger oppgitt har måttet konstatere at all kritikk mot henne har prellet av som vann på gåsa. Denne...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk