Torsdag 14. september 2017
Én pågrepet etter funn av død person på øy i Oslofjorden
En person ble onsdag kveld funnet død etter en voldsepisode på Nakholmen i Indre Oslofjord. En person er pågrepet og siktet for hendelsen.  
Publisert: 14 September 02:18
En person ble onsdag kveld funnet død etter en voldsepisode på Nakholmen i Indre Oslofjord. En person er pågrepet og siktet for hendelsen.  
– Det har vært en voldshendelse, hvor fornærmede er bekreftet død på stedet. En person er pågrepet for hendelsen. Vi er på stedet med krimteknikere og flere patruljer, og foretar nå taktisk og teknisk etterforskning, opplyste politiet i Oslo sent onsdag kveld.
Operasjonsleder Marita Aune i Oslo politidistrikt sier til NTB at det er brukt en gjenstand i utøvelsen av volden, men ønsker foreløpig ikke å gå inn på hva slags type gjenstand det dreier seg om.
Hun sier til NRK at det ble forsøkt livreddende førstehjelp på stedet, men livet sto ikke til å redde. Politiet tror ikke det er noen relasjon mellom avdøde og den pågrepne.
Politiet vil komme med en pressemelding om saken torsdag.

Skjedde utendørsVed hjelp av en politibåt og en av brannvesenets båter ankom politiet øya sju minutter etter at de mottok den første meldingen om hendelsen klokka 21.15. Helsepersonell tok seg til Nakholmen i luftambulanse. Ifølge VG ble den antatte gjerningspersonen pågrepet klokka 21.40.
– Vedkommende er kjørt til arresten og vil bli avhørt torsdag. Vi er så vidt ferdig med den akutte fasen i dette oppdraget nå. Vi er fortsatt ute på øya med krimteknikere og øvrig personell for å undersøke åstedet, både med tanke på det tekniske og med å snakke med vitner, sier Aune til NTB natt til torsdag.
Hun regner med at politiet vil få mer klarhet i hendelsesforløpet torsdag, men det er på det rene at det har vært en voldshendelse som har endt opp med et dødsfall.
– Vi har fått opplyst at dette skjedde utendørs, trolig i nærheten av ferjeleiet på øya, sier hun.

Hundrevis av hytterDet er i underkant av 200 private hytter på Nakholmen. Det er fast ferjeforbindelse til øya som ligger rundt tre kilometer fra Rådhusplassen.
Pressevakt Øystein Dahlen Johansen i Ruter sier at selskapet kjenner til hendelsen.
– Politiet ga oss beskjed om at de ønsket at båten ikke la til kai klokken 22.38. Vi tok så kontakt med båten, som ikke la til, men fortsatte til Hovedøya og deretter til Aker Brygge, opplyser han.
Natt til torsdag var åstedet sperret av mens politiet gjorde tekniske undersøkelser.
– Jeg tror det er såpass seint nå at ikke så mange blir berørt av dette rent praktisk, sier operasjonslederen.
Det er heller ingen ferjetrafikk til og fra Nakholmen natt til torsdag. Siste avgang var klokka 22 fra Aker Brygge og første ferje går klokka 6.30 torsdag morgen.
Mandag 25. september 2017
Teaterkompaniet Vinge/Müller mister sin basisfinansiering fordi de ikke spiller nok forestillinger i Norge. – Skandaløst, sier dekan ved Kunsthøgskolen i Oslo.
Mandag 25. september 2017
LINJESKIFTE: Tradisjonelt har norsk utenriks- og forsvarspolitikk blitt avgjort på bakrommet av Ap og Høyre. Nå varsler Espen Barth Eide (Ap) åpen konflikt på flere områder.
Mandag 25. september 2017
SKARPT: USAs president og Nord-Koreas leder sparer ikke på kruttet i omtale av hverandre. Få tror likevel det er reell fare for atomkrig.
Mandag 25. september 2017
• Stortingsrepresentant Jan Bøhler (Ap) er intervjuet av Minerva om Arbeiderpartiets utvikling etter det begredelige stortingsvalget. Selv kan han vise til gode resultater fra sine kjerneområder i Oslos østlige drabantbyer, der Ap stikk i...
Lørdag 23. september 2017
• Storbritannias statsminister Theresa May holdt i går en tale i Santa Maria Novella-basilikaen i Firenze om forhandlingene mellom EU og Storbritannia om vilkårene for en britisk utmelding. Forhandlingene står i stampe fordi avstanden mellom...
Lørdag 23. september 2017
ANGSTVALG: I det gamle Øst-­Tyskland vil folk stille «forræderen» Angela Merkel for riksrett. Med ­Alternative für Deutschland er nasjonalismen tilbake i tysk politikk.
Lørdag 23. september 2017
Opposisjonen på Stortinget er urolige for at et nytt EU-direktiv vil få store konsekvenser for rettighetene i norsk musikk­bransje. I går ble det likevel banket gjennom i Brussel.
Lørdag 23. september 2017
BAK: Norske lærarar tener relativt sett dårlegare enn kollegaer i Sverige, Danmark og Finland, viser ein ny OECD-rapport.
Lørdag 23. september 2017
Dynamisk: Kaja Schjerven Mollerin imponerer med eit portrettintervju av Vigdis Hjorth – forfattaren som ikkje let seg målbinde.
Fredag 22. september 2017
KommentarNy Tid valgte i forrige utgave, som kom som innstikk i Klassekampen i tråd med vår distribusjonsavtale, å bringe et større oppslag som ukritisk formidlet konspirasjonsmiljøenes påstand om...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk