Onsdag 13. september 2017
Minst tre som er siktet for drapsforsøk på 18-årig kvinne, nekter straffskyld
Seks familiemedlemmer er siktet for drapsforsøk på en 18 år gammel kvinne i Oppegård. Minst tre av dem, deriblant jentas mor, erkjenner ikke straffskyld.
Publisert: 13 September 22:38
Seks familiemedlemmer er siktet for drapsforsøk på en 18 år gammel kvinne i Oppegård. Minst tre av dem, deriblant jentas mor, erkjenner ikke straffskyld.
Politioverbetjenten vil ikke si noe om motivet bak volden, men ifølge VG er en av politiets teorier at det er snakk om et forsøk på æresdrap.
Blant de seks familiemedlemmene som er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk, er det en 15-åring, en 16 år gammel gutt, en på rundt 18 år og jentas foreldre, skriver avisen.

Nekter straffskyldMinst tre av dem erkjenner ikke straffskyld, blant dem 15-åringen.
– Han erkjenner ikke straffskyld. Han har sagt at han heller ikke var vitne til det som hendte, og at han ikke kjente til det som har hendt. Samtidig er han lettet over at søsteren er utenfor livsfare, sier advokat Trond Dyvik, som forsvarer en 15-åringen, til Dagbladet.
Heller ikke 16-åringen erkjenner straffskyld.
– Han har vært i avhør som jeg har vært til stede på. Ut ifra hans forklaring skjønner jeg at det er umulig å erkjenne straffskyld, sier advokat Harald Ottestad.
Jentas mor nekter også straffskyld, mens avhørene med faren ikke har kommet så langt at han er blitt bedt om å ta stilling til skyldspørsmålet.

Utenfor livsfarePolitiet fikk tirsdag kveld ved 19-tiden vite om en voldshendelse i Oppegård like sør for Oslo, der en 18 år gammel kvinne ble brakt til sykehus av en tilfeldig forbipasserende.
– Vi har fått opplyst at hun er utenfor livsfare, og hennes skader er nå beskrevet som moderate. Vi har pågrepet seks personer, og alle er i familie med fornærmede. Samtlige er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk, sier politioverbetjent Rikke Hallgren i Øst politidistrikt.
Den 18 år gamle kvinnen ble avhørt av politiet på sykehuset ved 16.30-tiden, skriver VG.
– Hennes alvorlige skader gir grunn til å mistenke at det har vært brukt våpen, sier Hallgren til avisen. Etter det avisen kjenner til, er det snakk om knivstikking.

Uklart hendelsesforløpEn nabo forteller VG at hendelsen delvis fant sted på asfalten og delvis på en gressplen like foran en blokk.
– Det så ut som jenta fikk løpt unna og at noen fulgte etter, men jeg så ikke hvor de løp, sier naboen til avisen.
Både den fornærmede og de siktede er av utenlandsk opprinnelse. Ettersom noen av de siktede familiemedlemmene til kvinnen er mindreårige, er barnevernet er koblet inn, opplyser Hallgren til NRK.
Kriseteamet i Oppegård kommune er varslet, ifølge politiet.

VaretektsfengslingDet ligger an til at politiet vil framstille de siktede for varetektsfengsling senere denne uka.
– Ettersom de er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk, er det naturlig at den videre etterforskningen vil avklare spørsmålet om varetektsfengsling i løpet av kort tid, sier Hallgren.
Hun sier politiet i tillegg til å jobbe med avhør av de siktede og fornærmede også er i full sving med å avhøre vitner.
– Det er mange impliserte, så hendelsesforløpet er uklart. Vi er i den situasjonen at vi jobber med videre avhør for å få kartlagt det som har skjedd, sier Hallgren.
Mandag 20. november 2017
OMKAMP: Regjeringspartia, KrF og Venstre oppretta gigantfylket Viken på Aust­landet. No vurderer KrF å snu om ­millionregionen rundt Oslo.
Mandag 20. november 2017
HISTORISK: Robert Mugabe falt for eget grep og må gi fra seg tronen til eks-visepresident Emmerson «Krokodillen» Mnangagwa. Nå venter trolig en ny samlingsregjering, der fagbevegelsen krever mer makt.
Mandag 20. november 2017
• Var russiske internettroboter med på å sikre flertall for britisk utmelding av EU i fjor sommer? Spørsmålet har dukket opp i forbindelse med «Russiagate», granskingen av forholdet mellom president Donald Trumps kampanje og russiske aktører...
Mandag 20. november 2017
På nyåret lanserer Det norske akademi landets mest omfattende ordbok for bokmål på nett. Men akademiet får ingen pengestøtte til å vedlikeholde ordboka, som har kostet 100 millioner kroner å lage.
Lørdag 18. november 2017
Ansatte i akademia får ingen spørsmål om seksuell trakassering i arbeids­miljøundersøkelse. Det kan bidra til at slike saker går under radaren, frykter fagforeningsleder Ellen Dalen.
Lørdag 18. november 2017
OVER: Partiet vender president Robert Mugabe ryggen og forbereder hans avskjed.
Lørdag 18. november 2017
UKVALIFISERT: Bent Arne Aasli har jobbet med vann og avløp siden han var 16 år. Nå mener regjeringen han ikke er kvalifisert til å gjøre jobben sin fordi han ikke har nok studiepoeng.
Lørdag 18. november 2017
• Rettssaken der Greenpeace og Natur og Ungdom har saksøkt staten for utvinningstillatelsene for olje og gass i 23. konsesjonsrunde går for fulle tilhørerbenker i Oslo tingrett. For den som er opptatt av klimaspørsmål, er det svært mye...
Lørdag 18. november 2017
Inne i Niels Fredrik Dahls nye roman om en mor finnes noen antydninger om en ganske annen roman, den om far: små glimt av en spektakulær historie, en eventyrlig oppvekst i utlandet, en eksotisk farfar, familieoppløsning og ensomhet. Kanskje er...
Fredag 17. november 2017
• Onsdag arrangerte en rekke fagforeninger i byggebransjen i Oslo-området politisk streik. De streikendes hovedkrav er et midlertidig forbud mot bemanningsbransjen på bygge- og anleggsområdet i hovedstadsregionen. Streiken er ledd i en...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk