Onsdag 13. september 2017
Minst tre som er siktet for drapsforsøk på 18-årig kvinne, nekter straffskyld
Seks familiemedlemmer er siktet for drapsforsøk på en 18 år gammel kvinne i Oppegård. Minst tre av dem, deriblant jentas mor, erkjenner ikke straffskyld.
Publisert: 13 September 22:38
Seks familiemedlemmer er siktet for drapsforsøk på en 18 år gammel kvinne i Oppegård. Minst tre av dem, deriblant jentas mor, erkjenner ikke straffskyld.
Politioverbetjenten vil ikke si noe om motivet bak volden, men ifølge VG er en av politiets teorier at det er snakk om et forsøk på æresdrap.
Blant de seks familiemedlemmene som er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk, er det en 15-åring, en 16 år gammel gutt, en på rundt 18 år og jentas foreldre, skriver avisen.

Nekter straffskyldMinst tre av dem erkjenner ikke straffskyld, blant dem 15-åringen.
– Han erkjenner ikke straffskyld. Han har sagt at han heller ikke var vitne til det som hendte, og at han ikke kjente til det som har hendt. Samtidig er han lettet over at søsteren er utenfor livsfare, sier advokat Trond Dyvik, som forsvarer en 15-åringen, til Dagbladet.
Heller ikke 16-åringen erkjenner straffskyld.
– Han har vært i avhør som jeg har vært til stede på. Ut ifra hans forklaring skjønner jeg at det er umulig å erkjenne straffskyld, sier advokat Harald Ottestad.
Jentas mor nekter også straffskyld, mens avhørene med faren ikke har kommet så langt at han er blitt bedt om å ta stilling til skyldspørsmålet.

Utenfor livsfarePolitiet fikk tirsdag kveld ved 19-tiden vite om en voldshendelse i Oppegård like sør for Oslo, der en 18 år gammel kvinne ble brakt til sykehus av en tilfeldig forbipasserende.
– Vi har fått opplyst at hun er utenfor livsfare, og hennes skader er nå beskrevet som moderate. Vi har pågrepet seks personer, og alle er i familie med fornærmede. Samtlige er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk, sier politioverbetjent Rikke Hallgren i Øst politidistrikt.
Den 18 år gamle kvinnen ble avhørt av politiet på sykehuset ved 16.30-tiden, skriver VG.
– Hennes alvorlige skader gir grunn til å mistenke at det har vært brukt våpen, sier Hallgren til avisen. Etter det avisen kjenner til, er det snakk om knivstikking.

Uklart hendelsesforløpEn nabo forteller VG at hendelsen delvis fant sted på asfalten og delvis på en gressplen like foran en blokk.
– Det så ut som jenta fikk løpt unna og at noen fulgte etter, men jeg så ikke hvor de løp, sier naboen til avisen.
Både den fornærmede og de siktede er av utenlandsk opprinnelse. Ettersom noen av de siktede familiemedlemmene til kvinnen er mindreårige, er barnevernet er koblet inn, opplyser Hallgren til NRK.
Kriseteamet i Oppegård kommune er varslet, ifølge politiet.

VaretektsfengslingDet ligger an til at politiet vil framstille de siktede for varetektsfengsling senere denne uka.
– Ettersom de er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk, er det naturlig at den videre etterforskningen vil avklare spørsmålet om varetektsfengsling i løpet av kort tid, sier Hallgren.
Hun sier politiet i tillegg til å jobbe med avhør av de siktede og fornærmede også er i full sving med å avhøre vitner.
– Det er mange impliserte, så hendelsesforløpet er uklart. Vi er i den situasjonen at vi jobber med videre avhør for å få kartlagt det som har skjedd, sier Hallgren.
Lørdag 19. mai 2018
Det er ikke bare i Coop-butikkene Cappelen Damm prioriterer forlagets egne bøker. Også i Tanums bokklubber og i strømmetjenesten Storytel gjør eierforlaget reint bord.
Lørdag 19. mai 2018
• Nord-Korea har reagert på militærøvelsen «Max Thunder» mellom USA og Sør-Korea. Pyongyang har også truet med å avlyse toppmøtet mellom Kim Jong-un og Donald Trump i juni. Trump har lagt stor personlig prestisje i møtet med den...
Lørdag 19. mai 2018
SNUDDE: Populismeforsker Cas Mudde er EU-skeptikeren som i dag mener EU-integrasjonen er pent nødt til å øke.
Lørdag 19. mai 2018
SKUTT NED: Et krav om at pilotene skulle få beholde jobbene i luftambulanseanbudet, kunne vært lovstridig, mener Helse Nord. Men der tar de feil, sier eksperter på anskaffelser.
Lørdag 19. mai 2018
Ujålete: Oda Malmin skriv om korleis sams tap kan binde saman.
Fredag 18. mai 2018
VARSEL: Utdanningsetaten har ved fleire høve slått fast at dei ikkje har fått varsel om manglande ytringsfridom i Osloskolen. Svara frå deira eigen undersøking syner noko anna.
Fredag 18. mai 2018
• Mandag satte 92-årige Magna Enbusk fra Bugøynes i Sør-Varanger seg på en buss hyret inn av bygdelaget. Det gjorde hun sammen med en rekke andre eldre, som ikke hadde anledning til å stemme digitalt i folkeavstemningen om sammenslåingen av...
Fredag 18. mai 2018
Minst fire norske antikvariater har lagt ned siden 2015, og stadig flere driver bare på nett. I bransjen er de uenige om det er fare på ferde.
Fredag 18. mai 2018
PRESS: Mens Trump overkjørte sine allierte og skrotet atomavtalen med Iran i forrige uke, ser det ut til at haukene i hans administrasjon saboterer forhandlingene med Nord-Korea før de har begynt.
Onsdag 16. mai 2018
SKYLD: Israels drap på palestinske demonstranter er Hamas’ skyld, mener USA, som blokkerte et forslag om en FN-gransking av massakren.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk