Onsdag 13. september 2017
Minst tre som er siktet for drapsforsøk på 18-årig kvinne, nekter straffskyld
Seks familiemedlemmer er siktet for drapsforsøk på en 18 år gammel kvinne i Oppegård. Minst tre av dem, deriblant jentas mor, erkjenner ikke straffskyld.
Publisert: 13 September 22:38
Seks familiemedlemmer er siktet for drapsforsøk på en 18 år gammel kvinne i Oppegård. Minst tre av dem, deriblant jentas mor, erkjenner ikke straffskyld.
Politioverbetjenten vil ikke si noe om motivet bak volden, men ifølge VG er en av politiets teorier at det er snakk om et forsøk på æresdrap.
Blant de seks familiemedlemmene som er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk, er det en 15-åring, en 16 år gammel gutt, en på rundt 18 år og jentas foreldre, skriver avisen.

Nekter straffskyldMinst tre av dem erkjenner ikke straffskyld, blant dem 15-åringen.
– Han erkjenner ikke straffskyld. Han har sagt at han heller ikke var vitne til det som hendte, og at han ikke kjente til det som har hendt. Samtidig er han lettet over at søsteren er utenfor livsfare, sier advokat Trond Dyvik, som forsvarer en 15-åringen, til Dagbladet.
Heller ikke 16-åringen erkjenner straffskyld.
– Han har vært i avhør som jeg har vært til stede på. Ut ifra hans forklaring skjønner jeg at det er umulig å erkjenne straffskyld, sier advokat Harald Ottestad.
Jentas mor nekter også straffskyld, mens avhørene med faren ikke har kommet så langt at han er blitt bedt om å ta stilling til skyldspørsmålet.

Utenfor livsfarePolitiet fikk tirsdag kveld ved 19-tiden vite om en voldshendelse i Oppegård like sør for Oslo, der en 18 år gammel kvinne ble brakt til sykehus av en tilfeldig forbipasserende.
– Vi har fått opplyst at hun er utenfor livsfare, og hennes skader er nå beskrevet som moderate. Vi har pågrepet seks personer, og alle er i familie med fornærmede. Samtlige er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk, sier politioverbetjent Rikke Hallgren i Øst politidistrikt.
Den 18 år gamle kvinnen ble avhørt av politiet på sykehuset ved 16.30-tiden, skriver VG.
– Hennes alvorlige skader gir grunn til å mistenke at det har vært brukt våpen, sier Hallgren til avisen. Etter det avisen kjenner til, er det snakk om knivstikking.

Uklart hendelsesforløpEn nabo forteller VG at hendelsen delvis fant sted på asfalten og delvis på en gressplen like foran en blokk.
– Det så ut som jenta fikk løpt unna og at noen fulgte etter, men jeg så ikke hvor de løp, sier naboen til avisen.
Både den fornærmede og de siktede er av utenlandsk opprinnelse. Ettersom noen av de siktede familiemedlemmene til kvinnen er mindreårige, er barnevernet er koblet inn, opplyser Hallgren til NRK.
Kriseteamet i Oppegård kommune er varslet, ifølge politiet.

VaretektsfengslingDet ligger an til at politiet vil framstille de siktede for varetektsfengsling senere denne uka.
– Ettersom de er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk, er det naturlig at den videre etterforskningen vil avklare spørsmålet om varetektsfengsling i løpet av kort tid, sier Hallgren.
Hun sier politiet i tillegg til å jobbe med avhør av de siktede og fornærmede også er i full sving med å avhøre vitner.
– Det er mange impliserte, så hendelsesforløpet er uklart. Vi er i den situasjonen at vi jobber med videre avhør for å få kartlagt det som har skjedd, sier Hallgren.
Lørdag 20. januar 2018
OPPVASK: Framtredende norske feminister støtter oppvasken i de politiske partiene, men advarer mot å glemme den seksuelle trakasseringen ellers i samfunnet.
Lørdag 20. januar 2018
VEDTAK: En ny ukrainsk lov åpner for å gjenvinne kontrollen over det opprørskontrollerte Donbass med militær makt.
Lørdag 20. januar 2018
Historien som har skapt forsider om Trine Skei Grande denne uka, skulle aldri blitt viderebragt i seriøse medier, mener forfatter Linn Stalsberg.
Lørdag 20. januar 2018
• Metoo-kampanjen har vært en høyst påkrevet og svært oppmuntrende kvinnepolitisk mobilisering, der tusenvis av kvinner har markert at de ikke lenger finner seg i trakassering som begrenser deres handlingsrom og frie livsutfoldelse. Håpet er...
Lørdag 20. januar 2018
Ramsalt: Kaspar Colling Nielsens bok rommer mye kritikk av vår tid, men «Den danske borgerkrig» byr på lite revolusjonsromantikk.
Fredag 19. januar 2018
VED VEIS ENDE
Fredag 19. januar 2018
FRONTER: USA akter å bli i Syria på ubestemt tid som en «motvekt» til regimet til Bashar al-Assad.
Fredag 19. januar 2018
Regjeringen vil bevare Nasjonalgalleriet. Nå mener kunsteksperter at Nasjonalmuseet må gjenoppta dialogen med Stein Erik Hagen om Canica-samlingen.
Fredag 19. januar 2018
UENIG OM JUSSEN: Per Andreas Bjørgan mener det er uheldig å gjøre dyptgripende endringer av offentlig sektor på grunn av svært teoretisk forståelse av EU-retten.
Fredag 19. januar 2018
• Internettrevolusjonen har grunnleggende endret kommunikasjonsformene de siste tiårene. Joshua A.T. Fairfield, som nylig har gitt ut boka «Owned: Property, Privacy and New Digital Serfdom», spør om den digitale økonomien sender oss tilbake...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk