Torsdag 17. august 2017
Asensio-perle da Real Madrid vant supercupen
Real Madrid vant 2–0 i returoppgjøret i den spanske supercupen mot Barcelona. Supertalentet Marco Asensio (21) sørget for et drømmemål etter bare fire minutter.
Publisert: 17 August 03:00
Real Madrid vant 2–0 i returoppgjøret i den spanske supercupen mot Barcelona. Supertalentet Marco Asensio (21) sørget for et drømmemål etter bare fire minutter.
Real Madrid ledet 3–1 etter det første oppgjøret i den årlige supercupen, som spilles mellom serievinneren og cupvinneren i Spania. Sammenlagtseieren var i praksis sikret til pause med 2-0-ledelse. En målløs annenomgang ga dermed 5–1 sammenlagt.
– Vi spilte en bra kamp i kveld. Spesielt i første omgang, sa Real Madrid-manager Zinédine Zidane.
– Dette laget er sultent, og det vises hver gang vi spiller, sa franskmannen.

PraktscoringOg vertene fikk en pangstart. Etter kun fire minutter var Asensio på plass utenfor 16-meteren. Han gjorde som han har gjort flere ganger i Real Madrid-trøya: Knallet til fra distanse. Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen kunne ikke annet enn å stå og se på ballen suse forbi ham.
Etter 39 minutter var det Karim Benzemas tur. Den rutinerte spissen satte ballen i mål fra kort hold etter godt forarbeid av venstreback Marcelo.
– Jeg synes vi var overlegne gjennom hele kampen, oppsummerte stjerneskuddet Asensio, som ved flere anledninger har bevist at han bør være med i diskusjonen når lagets beste ellever skal tas ut.
– Jeg jobber for å få så mange minutter på banen som mulig. Jeg er glad på vegne av laget og meg selv, sa Asensio, som spilte 75 minutter i posisjonen Gareth Bale vanligvis har traktert når han har vært skadefri.

Uten NeymarDen velkjente angrepsrekka til Barcelona «MSN» har mistet N-en. Neymar ble tidenes dyreste spiller da han ble solgt til Paris Saint-Germain i sommer. «M» og «S» gjorde så godt de kunne for å redusere 2-0-ledelsen i annen omgang, men både Lionel Messi og Luis Suárez traff tverrliggeren.
– Det har skjedd ting i sommer som har påvirket balansen i laget, og vår jobb er å finne tilbake til den balansen, sa Barcelona-manager Ernesto Valverde.
Suárez avsluttet kampen med en kneskade. Valverde sa at den blir undersøkt torsdag.
Real Madrids Lucas Vázquez traff også treverket i kveldens kamp. Etter 33 minutter skrudde han ballen forbi Barcelona-keeperen fra 14–15 meter, men traff stolpen. Seks minutter etter gjorde Benzemas scoring at Barcelonas utgangspunkt for annen omgang var tilnærmet umulig.
Real Madrid måtte klare seg uten Cristiano Ronaldo i årets andre «El Clásico», som har fått tildelt en fem kampers karantene etter å ha dyttet dommeren i det første oppgjøret.
(©NTB)
Fredag 19. januar 2018
VED VEIS ENDE
Fredag 19. januar 2018
FRONTER: USA akter å bli i Syria på ubestemt tid som en «motvekt» til regimet til Bashar al-Assad.
Fredag 19. januar 2018
Regjeringen vil bevare Nasjonalgalleriet. Nå mener kunsteksperter at Nasjonalmuseet må gjenoppta dialogen med Stein Erik Hagen om Canica-samlingen.
Fredag 19. januar 2018
UENIG OM JUSSEN: Per Andreas Bjørgan mener det er uheldig å gjøre dyptgripende endringer av offentlig sektor på grunn av svært teoretisk forståelse av EU-retten.
Fredag 19. januar 2018
• Internettrevolusjonen har grunnleggende endret kommunikasjonsformene de siste tiårene. Joshua A.T. Fairfield, som nylig har gitt ut boka «Owned: Property, Privacy and New Digital Serfdom», spør om den digitale økonomien sender oss tilbake...
Torsdag 18. januar 2018
Aftenposten og VG viet i går forsidene til en sak basert på rykter om Venstre-leder Trine Skei Grande. – Noe nytt, mener medieviter Gunn Enli.
Torsdag 18. januar 2018
• The Guardian hadde tirsdag en sak der det hevdes at Norge uoffisielt sender signaler til Brussel om at Storbritannia ikke bør få en avtale med EU som er bedre enn EØS-avtalen, der Norge som kjent er pålagt å ta inn alle EU-lover på...
Torsdag 18. januar 2018
KLATRAR: No skal Torbjørn Røe Isaksen lære seg inntektssida på statsbudsjettet. – Eg ser han gjerne som Høgre-leiar og statsminister i framtida, seier fylkesleiar.
Torsdag 18. januar 2018
HØYT SPILL: Innvandreraktivister krever at Demokrater setter hardt mot hardt i forhandlingsstrid med Donald Trump og Republikanerne.
Onsdag 17. januar 2018
Tore Renberg har aldri deltatt på møter i Forfatter­foreningen. Poet Endre Ruset meldte seg ut i protest. Debatten om medlemskriteriene i forfatternes organisasjon fortsetter.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk