Søndag 13. august 2017
Fem drept i nytt sammenstøt i Kashmir
To indiske soldater og tre opprørere er drept i sammenstøt i en landsby i den indiskkontrollerte delen av Kashmir, opplyser tjenestemenn.
Publisert: 13 August 12:29
To indiske soldater og tre opprørere er drept i sammenstøt i en landsby i den indiskkontrollerte delen av Kashmir, opplyser tjenestemenn.
Flere hundre indiske soldater og antiopprørsstyrker omringet landsbyen Awneera, som ligger om lag 50 kilometer sør for Srinagar i den indiskkontrollerte delen av Kashmir lørdag kveld, etter å ha mottatt tips om væpnede opprørere i området.
Det brøt ut kraftig skuddveksling der tre opprørere og to soldater ble drept, opplyser hærens talsmann Rajesh Kalia til AFP.
Ifølge en anonym polititjenestemann var opprørerne lokale innbyggere.
Da nyheten om de tre drepte opprørerne spredte seg i lokalsamfunnet, inntok hundrevis av innbyggere i landsbyer i området rundt gatene for å protestere. Det ble kastet stein mot soldater og ropt slagord mot det indiske styret.
I en separat hendelse tidlig søndag morgen skjøt opprørere mot en militærkolonne i Hajin. To politifolk og en soldat ble såret, ifølge polititjenestemannen.
Lørdag ble en sivilperson og en soldat drept i skuddveksling mellom indiske og pakistanske soldater langs kontrollinjen som fungerer som uoffisiell grense mellom den indiskkontrollerte og den pakistanskkontrollerte delene av Kashmir.
Begge landene gjør krav på Kashmir i sin helhet. India anklager Pakistan for å bevæpne og trene opprørere som tar seg inn i den indiskkontrollerte delen av Kashmir, noe Pakistan benekter.
(©NTB)
Lørdag 24. februar 2018
STYRKAR: Oslo-politiet sender ein ekstra politibetent til det tverretatlege senteret som skal avdekka arbeidslivskriminalitet og flyttar ansvaret for oppfølging av politiets rolle.
Lørdag 24. februar 2018
BOIKOTT: LO-kongressen vedtok i fjor boikott av Israel. Nå krever Israels ambassadør at LO endrer sin «avskyelige politikk» for at LO-tillitsvalgte skal få slippe inn i Israel.
Lørdag 24. februar 2018
Det er ikke så lenge siden forlagene kostet på seg trådheftet innbinding og offset-trykk når en ny roman skulle i trykken. Nå er digitaltrykk og limfresing i ryggen den nye normen.
Lørdag 24. februar 2018
Uro: Elena Ferrante tegner opp voldens historie i kvinneliv.
Fredag 23. februar 2018
IDEOLOGISK: Oslo Arbeidersamfunn ber partiet vedta nytt prinsipprogram på lands­møtet i 2019. Parti­sekretær Kjersti Stenseng er ikke fremmed for tanken.
Fredag 23. februar 2018
Universitetet trenger finansieringsordninger som lar oss teste ut dristige ideer, mener biolog Dag Hessen.
Fredag 23. februar 2018
• Alle som har pusset opp hjemme eller sittet i et borettslagsstyre, vet at det i byggeprosjekter kan tilkomme ekstra utgifter. Kanskje var ikke grunnen som antatt, det elektriske anlegget måtte i tillegg oppgraderes, eller arbeidet tok...
Fredag 23. februar 2018
NON-STOP: – Ingen har en strategisk visjon om framtidas Syria. Blodbadet vil fortsette i lang tid, sier egyptisk professor.
Torsdag 22. februar 2018
Munchmuseet frykter at det vil gå glipp av utstillinger med verdenskjente kunstnere hvis ikke den statlige forsikringsordningen for museer blir bedre.
Torsdag 22. februar 2018
KLASSEKNIPE: Brexit-motstandere i Labour øker presset mot partilederen. Men blant velgere i lave sosiale sjikt står brexit-støtten sterkt.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk