Klassekampen.no
Fredag 11. august 2017
Vikar på vei: Bemanningsbransjen er et uunnværlig mellomledd, skriver NHO service. Foto: Miguel SCHINCARIOL, AFP/NTB scanpix
Ikke skyt pianisten!

Bemanningsbransjen

Det er mange årsaker til at det er blitt mer bruk av midlertidig arbeidskraft i bygg og anleggsbransjen de siste årene, men bemanningsbransjen er ikke en av dem.

Det ville være en feilkobling å prøve å løse problemet med ulovlig innleie i bygg og anlegg med restriksjoner på bemanningsbransjen, for det er ikke der problemet ligger. Å begrense koblingen mellom jobbsøker og jobb som de seriøse bemanningsbedriftene eller vikarbyråene arbeider med daglig vil ikke gagne de som søker jobb, hvis det var hensikten.

La meg minne om tre ting:

• Man kan selvsagt koble ordene «løsarbeidersamfunn» med «bemanningsbransje» så ofte at man til slutt tror de henger sammen, men det endrer ikke faktum: Utleie av arbeidskraft gjennom bemanningsbransjen i Norge ligger på 1–2 prosent av arbeidskraften, og til bygg og anlegg utgjør det under 10 prosent av årsverkene. Det er med andre ord ikke i nærheten av «et løsarbeidersamfunn».

• Bemanningsbransjen har bygg og anlegg som en stor kunde, men to tredeler av bemanningsbransjens kunder er helt andre sektorer, som helse og serviceyrker. Innenfor de fleste bransjer fungerer innleie av arbeidskraft etter hensikten. Bemanningsbransjen er bare arbeidsgiver for en del av den utenlandske arbeidskraften innen bygg og anlegg. Et stort antall utenlandske er ansatt direkte i entreprenørbedriftene, eller gjennom underentreprenører – altså ikke gjennom bemanningsbransjen.

• Det er store geografiske og periodevariasjoner i innleie, og det er mer i Oslo-området enn i landet for øvrig. Verken Regjeringen eller partene i arbeidslivet bør smelle på reguleringer som gjør at industrien ikke får folk til prosjekter i distriktene eller som skaper driftsforstyrrelser i helsevesenet eller andre sektorer, for å løse et Oslo-fenomen.

Bemanningsbransjen skaffer årlig arbeid til opp mot 100.000 personer, og 63 prosent av disse er under 35 år. 78 prosent av de ansatte i bransjen sier at de trives.

Bransjen anerkjennes av Nav som en viktig vei inn i arbeidslivet for personer som ikke har fast jobb, enten dette er selvvalgt eller ikke.

Å legge begrensning på denne koblingsboksen mellom arbeidskraft og næringsliv, ville være å skyte pianisten.

ack@nhoservice.no

Artikkelen er oppdatert: 15. august 2017 kl. 14.57

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk