Klassekampen.no
Fredag 11. august 2017
Solbergs ufrie valg

helsepolitikk

Statsminister Erna Solberg skryter av at «vi» har fått ned ventetida ved norske sykehus og at det skal bli pasientens helsevesen. Hun bruker til og med ord som «kulturrevolusjon».

Undertegnede har vært pasient (eller bruker) ved Regionsykehuset i Trondheim/St. Olavs Hospital siden 1984. I 2011 og 2014 ble jeg operert for prostatakreft og fikk god behandling. Og da jeg i fjor skulle til kontroll etter fem år, søkte fastlegen meg naturlig nok til St. Olavs Hospital. Men sykehuset skrev at de ikke hadde kapasitet og oversendte søknaden til det private Aleris Sykehus. På Aleris var det en ukjent men dyktig urolog som utførte undersøkelsen. Men jeg hadde foretrukket å bli undersøkt der jeg var kjent og hvor alle papirene lå.

St. Olavs Hospital bruker som mange andre sykehus en mengde «triks» for å oppfylle ventelistegarantiene. Åpningen ved å bruke flere private aktører førte i mitt tilfelle til at jeg ikke fikk behandling der jeg ønsket det ved St. Olavs Hospital, men ble viderehenvist til Aleris. Dette var et uttrykk for Erna Solbergs «ufrie sykehusvalg».

ostorsae@online.no

Artikkelen er oppdatert: 15. august 2017 kl. 14.58

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk