Mandag 17. juli 2017
Nordmenn i skogbrannherjede Kroatia: – Det er ubehagelig
Nordmenn på ferie i de skogsbrannherjede områdene langs Middelhavet sier de ikke vet hvordan de skal komme seg unna flammene som herjer. 
Publisert: 17 Juli 23:48
Nordmenn på ferie i de skogsbrannherjede områdene langs Middelhavet sier de ikke vet hvordan de skal komme seg unna flammene som herjer. 
Montenegro har bedt om internasjonal bistand for å få bukt med de voldsomme skogbrannene langs Adriaterhavskysten. Hundrevis av turister er evakuert i Kroatia, Montenegro og på Sicilia.
En vennegjeng fra Bergen er i feriebyen Split i Kroatia.
– Det er ubehagelig, sier Øyvind Hagen (18) på telefon til BA mandag kveld.
Åtte av kameratene hans har måttet evakuere etter at ilden som brøt ut natt til mandag begynte å spre seg. Han melder om mye røyk i byen og kraftig vind.
Eskil Rødseth, også fra Bergen, sier til NRK at røyken er tett og himmelen over Split er helt rødfarget.
– Det er ganske skremmende, sier han.
May-Liss Heggland fra Klepp i Rogaland ferierer utenfor Split sammen med sju andre.
– Vi kan se tjukk røyk og kraftige flammer fra vinduet, sier hun.
(©NTB)
Mandag 24. juli 2017
SMITTE: Smittede nektes behandling for sykdommen hepatitt C. Senterpartiets Kjersti Toppe sier ingen andre pasientgrupper ville blitt behandlet på denne måten, og vil utrydde sykdommen.
Mandag 24. juli 2017
NYANSER: Hugo Chávez og Nicolás Maduro har gjort feilgrep i Venezuela, men politikken deres må forstås i lys av den økonomiske elitens maktposisjon, sier Eirik Vold.
Mandag 24. juli 2017
Kan behovet for sikkerhet og behovet for åpenhet harmoniseres når man bygger en by? Redaktør for ny bok om sikkerhet og arkitektur ønsker mer debatt om det nye regjeringskvartalet.
Mandag 24. juli 2017
• USA er i ferd med å trappe ned deler av sitt program for å trene opp syriske militser. I forrige uke meldte Washington Post at president Trump har gitt ordre om å stanse et CIA-program for opptrening, samtidig som det amerikanske forsvaret...
Lørdag 22. juli 2017
TILBAKE: Utøya har reist seg og er igjen et levende leirsted for nye engasjerte ungdommer. Men bak latteren, flørtinga, fotballturneringene og bading i Tyrifjorden ligger også alvoret.
Lørdag 22. juli 2017
FRAMOVER: Til tross for brutale taktikker fra IS går kampene bedre enn fryktet, ifølge Nuri Mahmud, talspersonen for den kurdiske YPG-militsen.
Lørdag 22. juli 2017
Facebook vil koma mediebransjen i møte med å prøva ut betalt abonnement på såkalla «instant articles».
Lørdag 22. juli 2017
Då sommaren eksploderteog juli sine kronbladbrann nedmed bitter røykav død,og asfalten vart rød.Kva hadde me til svar?Då barbariet kommed brutale våpentil den hjarteforma...
Fredag 21. juli 2017
KronikkVi tror vi kan hevde oss i konkurransen mot globale giganter, til det beste for norsk journalistikk – men bare hvis vi får mulighet til å konkurrere på like vilkår.Det er...
Fredag 21. juli 2017
Netflix står nå for nesten en firedel av all trafikk i Telenors bredbåndsnett, men det er lite norsk film å se. Det er på tide å ta grep for å sikre norsk innhold, ­mener Norsk filminstitutt.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk