Du kan bla til neste sideBla med piltastene

30 i august: På Tine Thing Helseths konsertfeiring blir det mange uttrykk å høre – akkurat som i karrieren hennes.

Finne sin egen stemme

Tretti med sprett i: Både som musiker og lytter tror Tine Thing Helseth at det er sunt å veksle mellom uttrykk. Musikkmagasinet møtte solotrompetisten på Tjuvholmen, like ved leiligheten som hun deler med samboeren sin.

Trompeten har hun hatt med seg på fjelltopper og i berømte konsertsaler. Nå skal Tine Thing Helseth gi ut sin første plate med egen sang og egne sanger.

Det er langt igjen til Royal Albert Hall, sang Åge Aleksandersen en gang. Ikke for 29 år gamle Tine Thing Helseth. Hun har for lengst opptrådt der. Og i Carnegie Hall. Og på Rådhusplassen i Wien, foran 40 000 tilhørere. På direktesendt tv til hele Europa. Det er alt elleve år siden konserten i Wien. Og når Tine Thing Helseth seinere i sommer fyller 30, blir det festforestilling på hovedscenen i Den Norske Opera. Datoen er 20. august, og feiringen skjer sammen med kolleger, venner og fans. Blant dem er Mari Eriksmoen, Audun Iversen, Eldbjørg Hemsing, Mathias Eick, Oslo Fagottkor, Ensemble Allegria og Thom Hell. Samt hennes egne ensembler tenThing og Tine Thing Helseth Quartet.