Fredag 19. mai 2017
Fem nominerte til ny Oslo-biskop
Sturla Johan Stålsett er blant de fem Oslo Bispedømmeråd nominerer til å bli ny biskop for Oslo. Selve valget skjer 24. august og tilsettelse i september.
Publisert: 19 Mai 10:27
Sturla Johan Stålsett er blant de fem Oslo Bispedømmeråd nominerer til å bli ny biskop for Oslo. Selve valget skjer 24. august og tilsettelse i september.
Nåværende Oslo-biskop Ole Christian Kvarme kunngjorde i januar at han ønsket å slutte etter tolv år i tjeneste i Oslo. Kvarme overtok i sin tid etter Gunnar Stålsett.
De fem nominerte er Anne-May Grasaas (61 år gammel og domprost i Oslo bispedømme), Kåre Rune Hauge (58 år gammel og sogneprest i Høybråten, Fossum og Stovner menighet i Østre Aker prosti i Oslo), Marit Halvorsen Hougsnæs (57 år og direktør i Arbeidsgiverorganisasjonen for kirkelige virksomheter (KA), Sturla Johan Stålsett (53 år og professor ved Det teologiske menighetsfakultetet) og Kari Veiteberg (56), bymisjonsprest ved Bymisjonssenteret Tøyenkirken.
Oslo Bispedømme mottok forslag på 69 ulike personer til å overta etter Kvarme. Den som fikk flest stemmer var Olav Fykse Tveit, generalsekretæren i Kirkenes Verdensråd, som ble foreslått 37 ganger, ifølge Vårt Land.
Men Fykse Tveit er ikke på listen som fredag ble presentert av bispedømmerådet – som står fritt til å velge kandidater enten de er med eller ikke med på listen med forslag fra ansatte og råd i Oslo bispedømme. Den grunnleggende forutsetningen for å kunne bli bispenominert, er at man er ordinert prest i Den norske kirke.
(©NTB)
Lørdag 27. mai 2017
DELT: Nato-medlemskapet splitter Montenegro og åpner Balkan for nye spenninger med Russland.
Lørdag 27. mai 2017
• Donald Trump deltok på Natos toppmøte i Brussel denne uka og ga der klare beskjeder til alliansepartnerne. Hans viktigste ordre var at de europeiske landene må bidra mer til Natos militærbudsjett. Den andre befalingen var at Nato i større...
Lørdag 27. mai 2017
For ett år siden var det ikke mange som snakket om «fake news». Nå går varsellampene for «fake science».
Lørdag 27. mai 2017
– Samlokalisering av nødsentralene ble vedtatt av Stortinget i juni 2015, Hvorfor går det så treigt å få det gjennomført?– Vi synes ikke det går treigt. Men jeg tror det er vanskelig å sette seg inn i hvor komplisert dette er. Vi...
Lørdag 27. mai 2017
Kråkas song: Max Porter går i dialog med den britiske nasjonalskalden Ted Hughes for å gi sorgen et ansikt: en kråke.
Fredag 26. mai 2017
Forlagsredaktør Trygve Riiser Gundersen mener kulturjournalistikken har kapitulert for klikkøkonomien. – Den offentlige samtalen om bøker er i fullt forfall.
Fredag 26. mai 2017
MAKTEN OG ÆREN: Sergej Karaganov var Putins rådgiver i tolv år og har gitt navn til en russisk utenrikspolitisk doktrine. Han mener Putin har gjenvunnet Russlands status som stormakt.
Fredag 26. mai 2017
• Søndag lekket den tyske avisa Frankfurter Allgemeine Zeitung dokumenter fra et møte mellom EU-topper i Strasbourg som viste at det diskuteres å knytte unionen enda tettere sammen i årene som kommer. Blant planene er å innen 2025 innføre...
Fredag 26. mai 2017
SVIKT: Robert Mood sier Norge har store svakheter med samfunnssikkerhet og beredskap. Han tror problemene enten skyldes systemsvikt eller «en alvorlig ansvarsfraskrivelse fra toppen».
Onsdag 24. mai 2017
UTRYGT: Ap tar et oppgjør med regjeringens beredskapsarbeid. – Politidirektoratet styrer seg selv, sier Hadia Tajik.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk