Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Vi var i ett med oss selv da vi under kamelteppet fikk rusle rundt i bakgrunnen, mens Jesusbarnet høytidelig ble feiret.

Lyset fra døde stjerner

Tradisjonsrikt: Kristendomslæreren hadde selvfølgelig også store visjoner for årets juleavslutning, der deler av evangeliets høydepunkter skulle spilles ut, rørende holdt sammen av henne selv, som med en fot på en krakk skulle lese høytidelig fra Skriften, skriver forfatteren. Foto: ANDREAS SOLARO, AFP/NTB SCANPIX

Og så kom jeg til å tenke på gudslengselen etter at døra til soverommet var lukket for kvelden og jeg lå der i senga, presset opp i et hjørne og vendte oppmerksomheten ut, liksom sjøkrepsaktig mot bevegelser og lyder på havoverflata. Fjernsynet var skrudd på rett utenfor soveromsdøra, der en langsom utfasing av kvelden ble tonesatt av de ulike programmenes vignetter, før alt landet i ellevenyhetenes dommedagsbjeller. Og om jeg fremdeles lå våken da, var det med en følelse av å være skylt i land, av å ha mistet all mulighet til å fortjene noens omsorg, at retten til å kalle på noen i huset nå hadde blitt meg inndratt.