Onsdag 21. desember 2016
Sri Lanka vil bygge rekordhøyt kunstig juletre
Colombo (NTB-AP): Sri Lanka håper på å få satt opp et nesten 100 meter høyt kunstig juletre innen jul. Men til tross for tapper innsats fra hundrevis av havnearbeidere og frivillige, spøker det for prosjektet.
Publisert: 21 Desember 09:35
Det enorme treet skal settes opp på en strandpromenade i hovedstaden Colombo, men nå varsler arrangørene at de vil være heldige hvis den 98 meter høye stålkonstruksjonen er på plass før julaften.
Meningen er at treet skal slå den gamle rekorden for kunstige juletrær med over 40 meter, samtidig som det skal bidra til å fremme forsoning mellom landets ulike etniske og religiøse grupper.
– Dette er bare for å vise verden at vi kan leve som ett land, én nasjon, sier den tidligere cricketspilleren Arjuna Ranatunga, som nå er landets havne- og skipsfartsminister.
Flertallet av Sri Lankas befolkning er buddhister, men både øyas kristne og muslimske minoriteter føler seg diskriminert av myndighetene, som også anklages for fortsatte overgrep mot den tamilske minoriteten.
Det er nå over sju år siden den tamilske LTTE-geriljaen ble knust i en storstilt regjeringsoffensiv nordøst på øya våren 2009, og mange tamiler ble internert i leire, mens andre forsvant. (©NTB)
Tirsdag 16. januar 2018
«Jeg har vært flyktning, gjest, emigrant og immigrant,» fortalte Helga Hernes i «Fremmed i Norge» (1982). Mot slutten av andre verdenskrig ble hun og hennes familie fordrevet fra sine hjem i Vest-Preussen (den gang...
Tirsdag 16. januar 2018
DRAMATISK: Hvis FN må kutte i tilbudet til millioner palestinske flyktninger, kan resultatet bli katastrofalt, sier FNs Christopher Gunnes.
Tirsdag 16. januar 2018
Regjeringen vil bevare Nasjonal­galleriet som visningssted for kunst. Arkitekt Fredrik Torp mener bygget bør vies til eldre kunst.
Tirsdag 16. januar 2018
FOTEN NED: Knut Arild Hareide meiner vi ikkje har råd til store skattelettar i åra som kjem. Regjeringserklæringa er ei av dei vagaste han har lese.
Tirsdag 16. januar 2018
Sps Trygve Slagsvold Vedum har sagt at de tre samarbeidspartiene, Venstre, Høyre og Frp, får fram det verste hos hverandre. Det er kanskje ikke helt presist, men når det kommer til sentralisering, kommersialisering av...
Mandag 15. januar 2018
Fjorårets mest intenst levende musikkfilm kommer til Tromsø denne uka.
Mandag 15. januar 2018
EPMARSMARSMARSHHHHHIDen oppmerksomme kinolytter la nok merke til det, under de fire dagene Karpe Diems «Adjø, Montebello» gikk...
Mandag 15. januar 2018
Kunsthøgskolen i Oslo er preget av fryktkultur og usunne maktforhold, sier tidligere student Inés Belli. Hun mener yrkesetikk må inn i alle kunstfagene.
Mandag 15. januar 2018
KORRUPT: Midtøsten-analytiker Nicholas Noe mener USA og EU finansierer et elitesystem som skaper problemene tunisiere protesterer mot.
Mandag 15. januar 2018
TRYGD: Beza betalte 300.000 kroner til staten, men fikk ikke trygd da barna ble født, eller da han mistet jobben.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk