Klassekampen.no
Torsdag 13. oktober 2016
Byen må forbedres

område- utvikling

Norge skal øke bruken av stedsutviklingsmidler, det vi si penger fra staten til strategisk områdeutvikling. Jeg er glad for at regjeringen endelig gjør det som har vært nødvendig i mange år på Oslos østkant. Miljø-, levekårs- og integreringsutfordringer har en annen dimensjon her enn i resten av landet.

Jeg har tro på Sylvi Listhaug. Hun har lokalkunnskap og var sosialbyråd i Oslo. Nå vil jeg invitere henne til bydel Søndre Nordstrand for å vise hvorfor Oslo Sør-satsningen 2008–2018 har vært nødvendig og må utvides til å handle om områdeutvikling: nye parker, leke- og treningsplasser, levende torg, kjøpesenter, sykkelvei og hybride båtruter til Oslo sentrum.

Jeg var nylig i New York med Oslo byutviklingskomité. Der sees områdeutvikling og byfornyelse som et viktig og nødvendig sikkerhetstiltak. Vi må hindre at deler av Oslo og andre steder med brukere av norske velferdstjenester ender opp med elendige bo- og levekår. Konsekvensene av dét så jeg på et studiebesøk i Antwerpen.

Vi må styre byen til det beste for alle innbyggerne. Ap, SV og MDG må aktivt jobbe for mer bruk av områdeutviklingsmidler på steder med særskilte utfordringer.

acanorway@gmail.com

Artikkelen er oppdatert: 18. oktober 2016 kl. 14.18

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk