Tirsdag 24. november 2015
Flertall av britene vil ut av EU etter Paris-angrepene
London (NTB-Reuters): Mer enn halvparten av innbyggerne i Storbritannia vil at landet melder seg ut av EU etter Paris-angrepene, ifølge en meningsmåling som ORB har utført for The Independent.
Publisert: 24 November 10:54
2.000 mennesker har deltatt i undersøkelsen. 52 prosent av de spurte sier de ønsker at Storbritannia forlater EU. 48 prosent mener landet bør forbli EU-medlem.
Tilsvarende målinger gjennomført i juni, juli og september viser flertall for å beholde Storbritannia i EU.
Den nye målingen i The Independent ble gjennomført etter Paris-angrepene tidligere denne måneden og det er første gang at et flertall av britene er EU-motstandere på ORBs målinger for avisen.
EU-motstanden blir sett på som utslag for folkets bekymring rundt flyktning- og migrasjonskrisen. EU-motstandere som partileder Nigel Farage i høyrepopulistiske UKIP har forsøkt å koble flyktningbølgen fra Midtøsten til terrorisme. På den andre side mener EU-forkjempere i Storbritannia at landets sympati for Frankrike etter Paris-angrepene kan bidra til å skape økt oppslutning rundt EU.
Statsminister David Cameron skal innen utgangen av 2017 holde folkeavstemning om hvorvidt landet skal forbli EU-medlem eller ei. (©NTB)
Tirsdag 18. september 2018
• Mer enn hvert fjerde barn i Norge, 27 prosent, er ikke med på organiserte fritidsaktiviteter. Det er en økning på 7 prosentpoeng på fem år, viser en undersøkelse Ipsos har gjennomført på vegne av DNB, gjengitt i blant annet Vårt Land i...
Tirsdag 18. september 2018
MISSILER: Den russiske militære opptrappingen på Kolahalvøya er nå synlig på Googles satellitt-bilder.
Tirsdag 18. september 2018
60 aviser risikerer å gå dukken dersom Stortinget åpner for postomdeling annenhver dag, advarer Landslaget for lokalaviser. – Dette forslaget er helt vanvittig, sier Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk.
Tirsdag 18. september 2018
MEGAPROSJEKT: Equinor søker Enova om 2,5 milliarder i støtte for å elektrifisere to oljefelt med havvind. Det tilsvarer hele Enovas støttepott i fjor.
Mandag 17. september 2018
• Lørdag var det ti år siden den amerikanske banken Lehman Brothers gikk under i historiens største konkurs. Hendelsen har blitt selve symbolet på finanskrisa som rammet verden hardt i årene etter 2008. Krisa startet i de store...
Mandag 17. september 2018
Filmskaper Deeyah Khan har reist hjem til amerikanske høyreekstremister for å intervjue dem. Hun mener det er en dårlig idé å nekte folk en talerstol.
Mandag 17. september 2018
HØVLAR: Kutt i sjukehusbudsjett skal spara millionar. No åtvarar både tillitsvalde og direktørar om at det går ut over pasientar og arbeidsvilkår.
Mandag 17. september 2018
GEOPOLITIKK: Den regionale maktkampen har ikke fått nok plass i historien om Libya-krigen, mener Libya-forsker Jalel Harchaoui.
Lørdag 15. september 2018
Hvor kommer det fra, ønsket om å nekte folk en talerstol? Forskere peker på identitets­politikk, populisme og «hyperfølsomhet» som forklaringer.
Lørdag 15. september 2018
IVRIG: Statsministeren hyllet amerikanske soldater i forkant av norgeshistoriens største Nato-øvelse. Landet rundt forberedes motdemonstrasjonene.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk