Tirsdag 24. november 2015
Flertall av britene vil ut av EU etter Paris-angrepene
London (NTB-Reuters): Mer enn halvparten av innbyggerne i Storbritannia vil at landet melder seg ut av EU etter Paris-angrepene, ifølge en meningsmåling som ORB har utført for The Independent.
Publisert: 24 November 10:54
2.000 mennesker har deltatt i undersøkelsen. 52 prosent av de spurte sier de ønsker at Storbritannia forlater EU. 48 prosent mener landet bør forbli EU-medlem.
Tilsvarende målinger gjennomført i juni, juli og september viser flertall for å beholde Storbritannia i EU.
Den nye målingen i The Independent ble gjennomført etter Paris-angrepene tidligere denne måneden og det er første gang at et flertall av britene er EU-motstandere på ORBs målinger for avisen.
EU-motstanden blir sett på som utslag for folkets bekymring rundt flyktning- og migrasjonskrisen. EU-motstandere som partileder Nigel Farage i høyrepopulistiske UKIP har forsøkt å koble flyktningbølgen fra Midtøsten til terrorisme. På den andre side mener EU-forkjempere i Storbritannia at landets sympati for Frankrike etter Paris-angrepene kan bidra til å skape økt oppslutning rundt EU.
Statsminister David Cameron skal innen utgangen av 2017 holde folkeavstemning om hvorvidt landet skal forbli EU-medlem eller ei. (©NTB)
Lørdag 23. juni 2018
Minst én av fire elever ved St. Sunniva skole går på kulturskolen, mens andelen er 0 ved andre skoler i Oslo. – Vi må ta skeivfordelingen på alvor, sier Anders Rønningen i Norsk kulturskoleråd.
Lørdag 23. juni 2018
• Torsdag ble det klart at regjeringen overkjører finnmarkingenes krav om stopp i sammenslåings­prosessen med Troms. I stedet setter kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) ned en fellesnemnd for Troms og Finnmark, der...
Lørdag 23. juni 2018
ÅPNER OPP: Denne helga vedtar etter all sannsynlighet både Sosialistisk Ungdom og Unge Høyre å åpne for statlig salg av hasj. Det sikrer flertall for ­legalisering blant ungdomspartiene.
Lørdag 23. juni 2018
STRID: Motsetningene i flyktning­politikken skjerper seg foran neste ukes toppmøte i EU. Kommisjonen kaller inn til krisemøte søndag.
Lørdag 23. juni 2018
Norsk syke? Øystein Noreng er kritisk til Norges næringspolitikk og petroleumsøkonomi.
Fredag 22. juni 2018
I bydel Sagene i Oslo går rundt én av fire elever på kultur­skolen. På Stovner er andelen én av tjue.
Fredag 22. juni 2018
SPILL: USA har lagt an en hardere tone overfor Russland i Syria, rettet mot president Bashar al-Assad.
Fredag 22. juni 2018
VIL PRØVE: Varaordføreren i Oslo mener Arbeiderpartiet bør støtte regulert salg av cannabis for å hindre at organiserte kriminelle håver inn millioner.
Torsdag 21. juni 2018
SNUR: I månedsvis har hele Sverige snakket om innvandringen. Stefan ­Löfven også. Men nå vil statsministeren vinne valget ved å love folk jobb, hjem og velferd.
Torsdag 21. juni 2018
Pedagogikkforsker Kirsten Sivesind mener de nye læreplanene i norsk skole er altfor ­opptatt av å teste elevene.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk