Tirsdag 24. november 2015
Flertall av britene vil ut av EU etter Paris-angrepene
London (NTB-Reuters): Mer enn halvparten av innbyggerne i Storbritannia vil at landet melder seg ut av EU etter Paris-angrepene, ifølge en meningsmåling som ORB har utført for The Independent.
Publisert: 24 November 10:54
2.000 mennesker har deltatt i undersøkelsen. 52 prosent av de spurte sier de ønsker at Storbritannia forlater EU. 48 prosent mener landet bør forbli EU-medlem.
Tilsvarende målinger gjennomført i juni, juli og september viser flertall for å beholde Storbritannia i EU.
Den nye målingen i The Independent ble gjennomført etter Paris-angrepene tidligere denne måneden og det er første gang at et flertall av britene er EU-motstandere på ORBs målinger for avisen.
EU-motstanden blir sett på som utslag for folkets bekymring rundt flyktning- og migrasjonskrisen. EU-motstandere som partileder Nigel Farage i høyrepopulistiske UKIP har forsøkt å koble flyktningbølgen fra Midtøsten til terrorisme. På den andre side mener EU-forkjempere i Storbritannia at landets sympati for Frankrike etter Paris-angrepene kan bidra til å skape økt oppslutning rundt EU.
Statsminister David Cameron skal innen utgangen av 2017 holde folkeavstemning om hvorvidt landet skal forbli EU-medlem eller ei. (©NTB)
Torsdag 14. desember 2017
Musikkbransjen tjener stadig mer på konsertvirksomhet. Men det betyr ikke nødvendigvis at artistene sitter igjen med mer penger, advarer artistorganisasjonen GramArt.
Torsdag 14. desember 2017
BOMBE: Demokratene har vunnet et symbolsk viktig valg i Alabama. Spørsmålet er om seieren er et unntak eller starten på en trend.
Torsdag 14. desember 2017
NY TID: Aps partiledelse bretter opp ermene etter valgnederlaget. Kjersti Stenseng varsler endringer i parti­strukturen og ny politikk på felt etter felt.
Torsdag 14. desember 2017
• Statistisk sentralbyrå (SSB) presenterte i går inntekts- og formuesstatistikk for husholdninger i Norge. Det mest uvanlige og dramatiske, hvis utviklingen fortsetter, er at alle husholdninger hadde en kraftig realinntektsnedgang i 2016,...
Onsdag 13. desember 2017
Bokhandelkjeden Norli har nesten sluttet å kjøpe inn bøker i store volum. – Dette er dramatisk, mener litteratur­sosiolog Cecilie Naper.
Onsdag 13. desember 2017
SOSIALUTGIFTER: 16 OECD-land bruker en større andel av BNP på offentlig velferd enn Norge. Inkluderes private ordninger, er vi nede på 21. plass.
Onsdag 13. desember 2017
• Statsminister Erna Solberg (H) har fått kritikk for at hun ikke klappet under nobelseremonien. Det er det ingen grunn til å kritisere henne for. Den norske regjeringen har både fratatt prisvinnerne i Ican økonomisk støtte og har konsekvent...
Onsdag 13. desember 2017
UTENFOR: EU har satt av 15 milliarder i året til utvikling av forsvarsindustrien. Norge vil ikke få penger fra programmet.
Tirsdag 12. desember 2017
SPLITTA HERSK: Frps landsstyre er meir samla om at Venstre skal gå i regjeringsforhandlingar enn kva Venstres landsstyre er.
Tirsdag 12. desember 2017
NRK har mistet hver femte daglige radiolytter etter slukkingen av FM-nettet.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk