Tirsdag 24. november 2015
Flertall av britene vil ut av EU etter Paris-angrepene
London (NTB-Reuters): Mer enn halvparten av innbyggerne i Storbritannia vil at landet melder seg ut av EU etter Paris-angrepene, ifølge en meningsmåling som ORB har utført for The Independent.
Publisert: 24 November 10:54
2.000 mennesker har deltatt i undersøkelsen. 52 prosent av de spurte sier de ønsker at Storbritannia forlater EU. 48 prosent mener landet bør forbli EU-medlem.
Tilsvarende målinger gjennomført i juni, juli og september viser flertall for å beholde Storbritannia i EU.
Den nye målingen i The Independent ble gjennomført etter Paris-angrepene tidligere denne måneden og det er første gang at et flertall av britene er EU-motstandere på ORBs målinger for avisen.
EU-motstanden blir sett på som utslag for folkets bekymring rundt flyktning- og migrasjonskrisen. EU-motstandere som partileder Nigel Farage i høyrepopulistiske UKIP har forsøkt å koble flyktningbølgen fra Midtøsten til terrorisme. På den andre side mener EU-forkjempere i Storbritannia at landets sympati for Frankrike etter Paris-angrepene kan bidra til å skape økt oppslutning rundt EU.
Statsminister David Cameron skal innen utgangen av 2017 holde folkeavstemning om hvorvidt landet skal forbli EU-medlem eller ei. (©NTB)
Fredag 20. oktober 2017
• Nordland fylkesting går enstemmig inn for at Norge ikke bør avgi suverenitet i energimarkedet til EUs energibyrå Acer, skriver Nationen denne uka. Acer står for Agency for the Cooperation of Energy Regulators og har som mål å etablere og...
Fredag 20. oktober 2017
Skuespillere opp­lever mer enn dobbelt så mye seksuell trakassering på jobb som andre arbeidstakere. Men ingen av de største teatrene i Norge satte i gang tiltak etter at tallene ble kjent i 2010.
Fredag 20. oktober 2017
RIK: Andrej Babis kalles Tsjekkias Trump. Landets nest rikeste mann og protestpartiet hans vil vinne helgas valg, men forskere mener det er feil å gi ham et Trump-stempel.
Fredag 20. oktober 2017
US MARINES: SV krever svar på om de amerikanske marinesoldatene i Norge har kommet for å erstatte en svak landmakt i Norge.
Torsdag 19. oktober 2017
• I en debatt i NRK Dagsnytt 18 denne uka med Nationens redaktør Irene Halvorsen gjentok kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) en rekke ganger at en av begrunnelsene for at hun går inn for å kutte pressestøtten med over 25 millioner...
Torsdag 19. oktober 2017
LAST CALL: Konflikten mellom Spania og Catalonia eskalerer. Spanias statsminister truer nå for alvor med å bruke grunnlovsparagrafen som fratar Catalonia selvstyremyndigheten.
Torsdag 19. oktober 2017
Fire av de sju arkitektgruppene som deltok i konkurransen om å tegne nytt regjeringskvartal har klaget på Statsbygg. De mener gruppen som vant anbudet fikk vinneroppskriften allerede i 2015.
Torsdag 19. oktober 2017
MUSKLAR: Fagforbundets leiar Mette Nord seier alliansebygging er avgjerande for å styrka miljøa som dyrkar idear for ein alternativ politikk.
Onsdag 18. oktober 2017
Flere norske film­arbeidere går nå ut på sosiale medier og forteller om seksuell trakassering på jobb. – Det er så lett å le det bort, sier skuespiller Renate Reinsve.
Onsdag 18. oktober 2017
KRISETID: Omgitt av ofre for USAs narkotikaepidemi, prøver Suzanne Valle å få livet til å gå opp. Hun mener Donald Trump gjør en god jobb.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk