Tirsdag 8. september 2015
Brende (H) overrasket over at SV vil ha IS-dialog
Oslo (NTB-Linus Røvik Hauge og Hans Cosson-Eide): SV mener Norge bør forsøke å gå i dialog med IS for å forhandle fram en fredsavtale for Syria. Det overrasker utenriksminister Børge Brende (H).
Publisert: 08 September 20:35
– Å tro at terrororganisasjonen ISIL er interessert i en dialog om fred er en feilslutning, sier Brende. ISIL er en annen forkortelse for opprørsgruppen Den islamske staten (IS).
Tirsdag sa SVs nestleder og utenrikspolitiske talsmann Bård Vegar Solhjell at regjeringen bør være villig til å gå i dialog med ulike parter i Syria for å få til en fredsavtale – også IS.
– Vi må i stedet øke den brede internasjonale innsatsen for å bekjempe ISIL og for å bringe de reelle dialogpartnerne til forhandlingsbordet, sier Brende.
– Hvis man skal være moralsk, så kan man ikke snakke med noen, for alle har begått overgrep. Vil man ha løsninger, så må man være villig til å snakke med alle som vil snakke med oss, sier Solhjell til NRK.
– Både Assad-regimet, Nusrafronten og ikke minst IS er brutale aktører med voldsomme overgrep på samvittigheten som jeg også fordømmer. Men vi står i en desperat krigssituasjon, og erfaring viser at skal man komme videre, må man snakke med parter som er villige til å snakke med oss. Derfor bør vi møte dem med det utgangspunktet, sier han. (©NTB)
Fredag 20. oktober 2017
• Nordland fylkesting går enstemmig inn for at Norge ikke bør avgi suverenitet i energimarkedet til EUs energibyrå Acer, skriver Nationen denne uka. Acer står for Agency for the Cooperation of Energy Regulators og har som mål å etablere og...
Fredag 20. oktober 2017
Skuespillere opp­lever mer enn dobbelt så mye seksuell trakassering på jobb som andre arbeidstakere. Men ingen av de største teatrene i Norge satte i gang tiltak etter at tallene ble kjent i 2010.
Fredag 20. oktober 2017
RIK: Andrej Babis kalles Tsjekkias Trump. Landets nest rikeste mann og protestpartiet hans vil vinne helgas valg, men forskere mener det er feil å gi ham et Trump-stempel.
Fredag 20. oktober 2017
US MARINES: SV krever svar på om de amerikanske marinesoldatene i Norge har kommet for å erstatte en svak landmakt i Norge.
Torsdag 19. oktober 2017
• I en debatt i NRK Dagsnytt 18 denne uka med Nationens redaktør Irene Halvorsen gjentok kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) en rekke ganger at en av begrunnelsene for at hun går inn for å kutte pressestøtten med over 25 millioner...
Torsdag 19. oktober 2017
LAST CALL: Konflikten mellom Spania og Catalonia eskalerer. Spanias statsminister truer nå for alvor med å bruke grunnlovsparagrafen som fratar Catalonia selvstyremyndigheten.
Torsdag 19. oktober 2017
Fire av de sju arkitektgruppene som deltok i konkurransen om å tegne nytt regjeringskvartal har klaget på Statsbygg. De mener gruppen som vant anbudet fikk vinneroppskriften allerede i 2015.
Torsdag 19. oktober 2017
MUSKLAR: Fagforbundets leiar Mette Nord seier alliansebygging er avgjerande for å styrka miljøa som dyrkar idear for ein alternativ politikk.
Onsdag 18. oktober 2017
Flere norske film­arbeidere går nå ut på sosiale medier og forteller om seksuell trakassering på jobb. – Det er så lett å le det bort, sier skuespiller Renate Reinsve.
Onsdag 18. oktober 2017
KRISETID: Omgitt av ofre for USAs narkotikaepidemi, prøver Suzanne Valle å få livet til å gå opp. Hun mener Donald Trump gjør en god jobb.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk