Tirsdag 8. september 2015
Brende (H) overrasket over at SV vil ha IS-dialog
Oslo (NTB-Linus Røvik Hauge og Hans Cosson-Eide): SV mener Norge bør forsøke å gå i dialog med IS for å forhandle fram en fredsavtale for Syria. Det overrasker utenriksminister Børge Brende (H).
Publisert: 08 September 20:35
– Å tro at terrororganisasjonen ISIL er interessert i en dialog om fred er en feilslutning, sier Brende. ISIL er en annen forkortelse for opprørsgruppen Den islamske staten (IS).
Tirsdag sa SVs nestleder og utenrikspolitiske talsmann Bård Vegar Solhjell at regjeringen bør være villig til å gå i dialog med ulike parter i Syria for å få til en fredsavtale – også IS.
– Vi må i stedet øke den brede internasjonale innsatsen for å bekjempe ISIL og for å bringe de reelle dialogpartnerne til forhandlingsbordet, sier Brende.
– Hvis man skal være moralsk, så kan man ikke snakke med noen, for alle har begått overgrep. Vil man ha løsninger, så må man være villig til å snakke med alle som vil snakke med oss, sier Solhjell til NRK.
– Både Assad-regimet, Nusrafronten og ikke minst IS er brutale aktører med voldsomme overgrep på samvittigheten som jeg også fordømmer. Men vi står i en desperat krigssituasjon, og erfaring viser at skal man komme videre, må man snakke med parter som er villige til å snakke med oss. Derfor bør vi møte dem med det utgangspunktet, sier han. (©NTB)
Fredag 23. februar 2018
IDEOLOGISK: Oslo Arbeidersamfunn ber partiet vedta nytt prinsipprogram på lands­møtet i 2019. Parti­sekretær Kjersti Stenseng er ikke fremmed for tanken.
Fredag 23. februar 2018
Universitetet trenger finansieringsordninger som lar oss teste ut dristige ideer, mener biolog Dag Hessen.
Fredag 23. februar 2018
• Alle som har pusset opp hjemme eller sittet i et borettslagsstyre, vet at det i byggeprosjekter kan tilkomme ekstra utgifter. Kanskje var ikke grunnen som antatt, det elektriske anlegget måtte i tillegg oppgraderes, eller arbeidet tok...
Fredag 23. februar 2018
NON-STOP: – Ingen har en strategisk visjon om framtidas Syria. Blodbadet vil fortsette i lang tid, sier egyptisk professor.
Torsdag 22. februar 2018
Munchmuseet frykter at det vil gå glipp av utstillinger med verdenskjente kunstnere hvis ikke den statlige forsikringsordningen for museer blir bedre.
Torsdag 22. februar 2018
KLASSEKNIPE: Brexit-motstandere i Labour øker presset mot partilederen. Men blant velgere i lave sosiale sjikt står brexit-støtten sterkt.
Torsdag 22. februar 2018
ØKER: Tallet på asylsøkere fra Tyrkia økte med 84 prosent i 2017. Flertallet tilhører den muslimske gülenbevegelsen, som Tyrkia kaller en terror­organisasjon.
Torsdag 22. februar 2018
• Den generelle kriminaliteten i samfunnet øker ikke, men det er urovekkende at flere barn og ungdom trekkes inn i kriminelle miljøer. En oppsummering fra Sør-Vest politidistrikt, som er omtalt i Stavanger Aftenblad, viser at kriminaliteten...
Onsdag 21. februar 2018
Det finnes knapt digitale lydbøker på norske biblioteker i dag. Det vil kulturminister Trine Skei Grande (V) gjøre noe med.
Onsdag 21. februar 2018
HØYREMARSJ: Matteo Salvini angriper innvandrere, EU, sosialdemokrater og Amazon. – Med meg som Italias statsminister vil Europa endre seg totalt, hevder høyrepopulisten.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk