Tirsdag 8. september 2015
Brende (H) overrasket over at SV vil ha IS-dialog
Oslo (NTB-Linus Røvik Hauge og Hans Cosson-Eide): SV mener Norge bør forsøke å gå i dialog med IS for å forhandle fram en fredsavtale for Syria. Det overrasker utenriksminister Børge Brende (H).
Publisert: 08 September 20:35
– Å tro at terrororganisasjonen ISIL er interessert i en dialog om fred er en feilslutning, sier Brende. ISIL er en annen forkortelse for opprørsgruppen Den islamske staten (IS).
Tirsdag sa SVs nestleder og utenrikspolitiske talsmann Bård Vegar Solhjell at regjeringen bør være villig til å gå i dialog med ulike parter i Syria for å få til en fredsavtale – også IS.
– Vi må i stedet øke den brede internasjonale innsatsen for å bekjempe ISIL og for å bringe de reelle dialogpartnerne til forhandlingsbordet, sier Brende.
– Hvis man skal være moralsk, så kan man ikke snakke med noen, for alle har begått overgrep. Vil man ha løsninger, så må man være villig til å snakke med alle som vil snakke med oss, sier Solhjell til NRK.
– Både Assad-regimet, Nusrafronten og ikke minst IS er brutale aktører med voldsomme overgrep på samvittigheten som jeg også fordømmer. Men vi står i en desperat krigssituasjon, og erfaring viser at skal man komme videre, må man snakke med parter som er villige til å snakke med oss. Derfor bør vi møte dem med det utgangspunktet, sier han. (©NTB)
Lørdag 23. juni 2018
Minst én av fire elever ved St. Sunniva skole går på kulturskolen, mens andelen er 0 ved andre skoler i Oslo. – Vi må ta skeivfordelingen på alvor, sier Anders Rønningen i Norsk kulturskoleråd.
Lørdag 23. juni 2018
• Torsdag ble det klart at regjeringen overkjører finnmarkingenes krav om stopp i sammenslåings­prosessen med Troms. I stedet setter kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) ned en fellesnemnd for Troms og Finnmark, der...
Lørdag 23. juni 2018
ÅPNER OPP: Denne helga vedtar etter all sannsynlighet både Sosialistisk Ungdom og Unge Høyre å åpne for statlig salg av hasj. Det sikrer flertall for ­legalisering blant ungdomspartiene.
Lørdag 23. juni 2018
STRID: Motsetningene i flyktning­politikken skjerper seg foran neste ukes toppmøte i EU. Kommisjonen kaller inn til krisemøte søndag.
Lørdag 23. juni 2018
Norsk syke? Øystein Noreng er kritisk til Norges næringspolitikk og petroleumsøkonomi.
Fredag 22. juni 2018
I bydel Sagene i Oslo går rundt én av fire elever på kultur­skolen. På Stovner er andelen én av tjue.
Fredag 22. juni 2018
SPILL: USA har lagt an en hardere tone overfor Russland i Syria, rettet mot president Bashar al-Assad.
Fredag 22. juni 2018
VIL PRØVE: Varaordføreren i Oslo mener Arbeiderpartiet bør støtte regulert salg av cannabis for å hindre at organiserte kriminelle håver inn millioner.
Torsdag 21. juni 2018
SNUR: I månedsvis har hele Sverige snakket om innvandringen. Stefan ­Löfven også. Men nå vil statsministeren vinne valget ved å love folk jobb, hjem og velferd.
Torsdag 21. juni 2018
Pedagogikkforsker Kirsten Sivesind mener de nye læreplanene i norsk skole er altfor ­opptatt av å teste elevene.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk