Tirsdag 8. september 2015
Brende (H) overrasket over at SV vil ha IS-dialog
Oslo (NTB-Linus Røvik Hauge og Hans Cosson-Eide): SV mener Norge bør forsøke å gå i dialog med IS for å forhandle fram en fredsavtale for Syria. Det overrasker utenriksminister Børge Brende (H).
Publisert: 08 September 20:35
– Å tro at terrororganisasjonen ISIL er interessert i en dialog om fred er en feilslutning, sier Brende. ISIL er en annen forkortelse for opprørsgruppen Den islamske staten (IS).
Tirsdag sa SVs nestleder og utenrikspolitiske talsmann Bård Vegar Solhjell at regjeringen bør være villig til å gå i dialog med ulike parter i Syria for å få til en fredsavtale – også IS.
– Vi må i stedet øke den brede internasjonale innsatsen for å bekjempe ISIL og for å bringe de reelle dialogpartnerne til forhandlingsbordet, sier Brende.
– Hvis man skal være moralsk, så kan man ikke snakke med noen, for alle har begått overgrep. Vil man ha løsninger, så må man være villig til å snakke med alle som vil snakke med oss, sier Solhjell til NRK.
– Både Assad-regimet, Nusrafronten og ikke minst IS er brutale aktører med voldsomme overgrep på samvittigheten som jeg også fordømmer. Men vi står i en desperat krigssituasjon, og erfaring viser at skal man komme videre, må man snakke med parter som er villige til å snakke med oss. Derfor bør vi møte dem med det utgangspunktet, sier han. (©NTB)
Torsdag 14. desember 2017
Musikkbransjen tjener stadig mer på konsertvirksomhet. Men det betyr ikke nødvendigvis at artistene sitter igjen med mer penger, advarer artistorganisasjonen GramArt.
Torsdag 14. desember 2017
BOMBE: Demokratene har vunnet et symbolsk viktig valg i Alabama. Spørsmålet er om seieren er et unntak eller starten på en trend.
Torsdag 14. desember 2017
NY TID: Aps partiledelse bretter opp ermene etter valgnederlaget. Kjersti Stenseng varsler endringer i parti­strukturen og ny politikk på felt etter felt.
Torsdag 14. desember 2017
• Statistisk sentralbyrå (SSB) presenterte i går inntekts- og formuesstatistikk for husholdninger i Norge. Det mest uvanlige og dramatiske, hvis utviklingen fortsetter, er at alle husholdninger hadde en kraftig realinntektsnedgang i 2016,...
Onsdag 13. desember 2017
Bokhandelkjeden Norli har nesten sluttet å kjøpe inn bøker i store volum. – Dette er dramatisk, mener litteratur­sosiolog Cecilie Naper.
Onsdag 13. desember 2017
SOSIALUTGIFTER: 16 OECD-land bruker en større andel av BNP på offentlig velferd enn Norge. Inkluderes private ordninger, er vi nede på 21. plass.
Onsdag 13. desember 2017
• Statsminister Erna Solberg (H) har fått kritikk for at hun ikke klappet under nobelseremonien. Det er det ingen grunn til å kritisere henne for. Den norske regjeringen har både fratatt prisvinnerne i Ican økonomisk støtte og har konsekvent...
Onsdag 13. desember 2017
UTENFOR: EU har satt av 15 milliarder i året til utvikling av forsvarsindustrien. Norge vil ikke få penger fra programmet.
Tirsdag 12. desember 2017
SPLITTA HERSK: Frps landsstyre er meir samla om at Venstre skal gå i regjeringsforhandlingar enn kva Venstres landsstyre er.
Tirsdag 12. desember 2017
NRK har mistet hver femte daglige radiolytter etter slukkingen av FM-nettet.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk