Tirsdag 21. april 2015
KS tar opp kulturmoms med regjeringen
Oslo (NTB): Krav om tilbakebetaling av moms for kulturhus blir tema i et møte mellom KS og regjeringen onsdag.
Publisert: 21 April 19:46
– Vi tar opp saken på bakgrunn av de potensielt svært alvorlige følgevirkningene for hele det regionale og lokale kulturlivet i norske kommuner og fylkeskommuner, sier KS-direktør Helge Eide til Kommunal Rapport.
I første omgang er det Kilden Teater og Konserthus i Kristiansand og Stavanger Konserthus som risikerer å måtte tilbakebetale til sammen 550 millioner kroner i merverdiavgift.
Kravene er fremmet av henholdsvis Skatt Sør og Skatt Vest, som mener at en regelendring i 2008 innebærer at det likevel skal betales moms for byggesummen. Kulturhuset er momspliktig dersom det driver med mer enn 5 prosent kommersiell virksomhet, ifølge en dom i EFTAS overvåkingsorgan ESA.
Men både Stavanger, Kristiansand – og en rekke andre byer – har bygget kulturhus de senere årene i den tro at de har hatt rett på momskompensasjon. De bestrider derfor kravene.
Også kulturminister Thorhild Widvey (H) mener kravene virker merkelige. (©NTB)
Mandag 28. mai 2018
MISNØYE: Nato advarer om at andre medlemsland «må bære Norges byrde» hvis ikke den norske hæren styrkes med stridsvogner og flere soldater.
Mandag 28. mai 2018
VIL HJEM: I et brev til UD ber den norske Syria-fareren Aisha Shezadi om hjelp til å komme hjem til Norge. Ifølge nordmenn som nylig møtte kvinnen, angrer hun ikke på sin støtte til Den islamske staten (IS).
Lørdag 26. mai 2018
EU-domstolen slår fast at alle EU- og EØS-land står fritt til å skattlegge Netflix og andre strømmeselskaper. I Norge kan en strømme­avgift gi nærmere 100 millioner kroner årlig.
Lørdag 26. mai 2018
FÆRRE: Antall dødsfall på grunn av abort er mer enn halvert fra 2008 til 2018.
Lørdag 26. mai 2018
VIL PRIORITERE: Regjeringa har fått sterk kritikk frå opposisjonen for å ikkje følgje opp forsvarsforliket. No tek også Frp på Stortinget skytset fram.
Lørdag 26. mai 2018
• Neste uke er det 40 år siden loven om selvbestemt abort ble vedtatt i Stortinget. Loven var en oppdatering av tidligere lover om svangerskapsavbrudd, som krevde behandling i nemnd. Den nye loven sikret at kvinner selv fikk råderett over...
Lørdag 26. mai 2018
Tilpasning: Juli Zeh trekker opp et stort moralsk og politisk lerret, men romanen går ikke dypt nok inn i hovedpersonens psykologi.
Fredag 25. mai 2018
SAMME SKOLE: 21-åringen som er siktet for drapsforsøk på en 18-åring på Holmlia har hatt et opphold på koranskole i Somalia. Ifølge politiet var offeret elev på den samme skolen.
Fredag 25. mai 2018
KNAPT: Marginene er hårfine foran dagens folkeavstemning om Irlands abortforbud. De som vil heve forbudet, leder på målinger, men 20 prosent har ennå ikke bestemt seg.
Fredag 25. mai 2018
Kulturpolitikerne liker dårlig at ­Cappelen Damms salgskanaler har en overvekt av titler fra eget forlag.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk