Lørdag 21. mars 2015
Flytoget bestiller nye togsett fra Spania
Oslo (NTB): Om noen år kan du reise i 250 kilometer i timen med Flytoget. Styret i selskapet har godkjent en investering på rundt 1 milliard kroner til innkjøp av åtte nye togsett fra den delvis norskeide spanske fabrikken CAF.
Publisert: 21 Mars 07:59
– En av betingelsene vi har stilt til de nye togene, er at de skal kunne komme opp i 250 kilometer i timen. Om vi får anledning til å øke fra dagens 210 til 250, er det imidlertid staten og Jernbaneverket som må avgjøre. Og det ligger nok noe fram i tid, sier Flytogets administrerende direktør Linda Bernander Silseth til Aftenposten.
Selskapet har jobbet med innkjøpsplanene i halvannet år før valget falt på den spanske produsenten. Flytogets styre godkjente onsdag investeringen, som skal finansieres delvis med egne midler og delvis gjennom låneopptak. De åtte nye togsettene skal etter planen tas i bruk i begynnelsen av 2018, når utvidelsen av Oslo lufthavn er ferdig.
– Det er en forventet økt passasjermengde over Oslo lufthavn som gjør det nødvendig å fornye togflåten, sier Silseth.
De eksisterende Bombardier-togene skal fortsatt brukes når de åtte nye togsettene settes inn i trafikk. De nye togene blir romsligere enn dagens tog som Flytoget benytter, og rutetabellen skal gi rom for enda flere avganger enn i dag.
Oljefondet er tredje største aksjeeier i CAF. (©NTB)
Onsdag 17. oktober 2018
VINN-VINN: Uansett hva KrF velger, vil Frp vinne på det, mener flere i Frp. – Vi er relativt gode på å være i opposisjon, sier Per-Willy Amundsen.
Onsdag 17. oktober 2018
LÅST: Theresa May hevder å se «reell framgang», men trues med en avtaleløs brexit. Flere briter foretrekker imidlertid en «no deal»-løsning foran andre alternativer.
Onsdag 17. oktober 2018
To småforlag føler seg ført bak lyset av Kulturrådets innkjøpsordning. – Det føles som om de har rappa bøkene våre, sier forlegger Andreas Høy Knudsen.
Onsdag 17. oktober 2018
• VGs sak «Tre brødre på Tolga» avdekket grove overtramp fra kommune og helsevesen mot de tre brødrene Lars Peder, Arvid og Magnus Holøyen. De tre fikk alle diagnosen psykisk utviklingshemmet, uten at de fikk vite om det og uten utredning.
Tirsdag 16. oktober 2018
UT: 260 par har blitt nektet opphold i Norge siden 2017 på grunn av regler mot tvangsekteskap. Også frivillige ekteskap rammes, innrømmer Utlendingsnemnda.
Tirsdag 16. oktober 2018
To av tre menn er bekymret for feilaktige anklager om seksuell trakassering etter metoo.
Tirsdag 16. oktober 2018
ADVARER: Saudi-Arabia lover å svare enhver reaksjon på Khashoggi-saken med «enda sterkere tiltak». Det kan få følger for verdens­økonomien.
Tirsdag 16. oktober 2018
• Noen av Norges mest toneangivende politiske kommentatorer har de siste dagene satt i gang et regelrett hardkjør mot Kristelig Folkepartis leder Knut Arild Hareide. De karakteriserer hans forsøk på å få partiet med seg over blokkgrensa som...
Mandag 15. oktober 2018
GA OPP: Ulf Kristersson gir opp første forsøk på å danne regjering. Nå får trolig Stefan Löfven sjansen. – Ligger an til en Löfven-regjering, sier statsviter.
Mandag 15. oktober 2018
• «Skjebnedagen», kalte de den. Onsdag i forrige uke hadde de ansatte i Danmarks Radio (DR) fått beskjed om å være tilgjengelige fra klokka åtte om morgenen. Da telefonene sluttet å kime to timer seinere, hadde 205 medarbeidere fått sparken.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk