Torsdag 23. oktober 2014
Berget får Stig Sæterbakkens minnepris
Oslo (NTB): Lyriker og forfatter Kristin Berget (31) får Stig Sæterbakkens minnepris.
Publisert: 23 Oktober 15:34
– Jeg ble veldig rørt av å få beskjeden – det kjennes som en spesiell pris å få, fordi Sæterbakken representerte et litterært forhold av alvor og inderlighet som har betydd mye for meg som forfatter. Og det er ærefullt, og ikke selvfølgelig, å bli lest grundig på den måten man blir i forbindelse med en slik pris, noe jeg setter veldig stor pris på, sier prisvinneren.
Kristin Berget, fra Drøbak, er den tredje mottakeren av Stig Sæterbakkens minnepris, en pris som Cappelen Damm opprettet i 2012 til ære for avdøde Sæterbakken. Prisen blir delt ut til en forfatter med overbevisende litterære kvaliteter, originalitet og mot til å skape egne prosjekter.
Årets vinner debuterte med diktsamlingen « loosing Louise» i 2007, før hun ga ut sin andre samling, «Der ganze Weg», i 2009. For sistnevnte var 31-åringen nordisk kandidat til The European Poet of Freedom Literary Award.
Prisvinneren har vært redaktør for Cappelen Damms debutantantologi «Signaler», før hun i 2012 var kunstnerisk leder for Harpefoss Litteraturfestival. I 2013 ga hun ut «Hennes ansikt» og «Min Natur».
Utdelingen av årets pris skjer mandag 27. oktober hos Cappelen Damm i Oslo. (©NTB)
Onsdag 17. oktober 2018
VINN-VINN: Uansett hva KrF velger, vil Frp vinne på det, mener flere i Frp. – Vi er relativt gode på å være i opposisjon, sier Per-Willy Amundsen.
Onsdag 17. oktober 2018
LÅST: Theresa May hevder å se «reell framgang», men trues med en avtaleløs brexit. Flere briter foretrekker imidlertid en «no deal»-løsning foran andre alternativer.
Onsdag 17. oktober 2018
To småforlag føler seg ført bak lyset av Kulturrådets innkjøpsordning. – Det føles som om de har rappa bøkene våre, sier forlegger Andreas Høy Knudsen.
Onsdag 17. oktober 2018
• VGs sak «Tre brødre på Tolga» avdekket grove overtramp fra kommune og helsevesen mot de tre brødrene Lars Peder, Arvid og Magnus Holøyen. De tre fikk alle diagnosen psykisk utviklingshemmet, uten at de fikk vite om det og uten utredning.
Tirsdag 16. oktober 2018
UT: 260 par har blitt nektet opphold i Norge siden 2017 på grunn av regler mot tvangsekteskap. Også frivillige ekteskap rammes, innrømmer Utlendingsnemnda.
Tirsdag 16. oktober 2018
To av tre menn er bekymret for feilaktige anklager om seksuell trakassering etter metoo.
Tirsdag 16. oktober 2018
ADVARER: Saudi-Arabia lover å svare enhver reaksjon på Khashoggi-saken med «enda sterkere tiltak». Det kan få følger for verdens­økonomien.
Tirsdag 16. oktober 2018
• Noen av Norges mest toneangivende politiske kommentatorer har de siste dagene satt i gang et regelrett hardkjør mot Kristelig Folkepartis leder Knut Arild Hareide. De karakteriserer hans forsøk på å få partiet med seg over blokkgrensa som...
Mandag 15. oktober 2018
GA OPP: Ulf Kristersson gir opp første forsøk på å danne regjering. Nå får trolig Stefan Löfven sjansen. – Ligger an til en Löfven-regjering, sier statsviter.
Mandag 15. oktober 2018
• «Skjebnedagen», kalte de den. Onsdag i forrige uke hadde de ansatte i Danmarks Radio (DR) fått beskjed om å være tilgjengelige fra klokka åtte om morgenen. Da telefonene sluttet å kime to timer seinere, hadde 205 medarbeidere fått sparken.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk