Rund dag: Hilsen til Joachim Nielsen fra Terje Engen – Jokkes platedirektør, forlegger, fan og mangeårige støttespiller.

Til 50-årsjubilanten

OSLO, 1991: Fra «GUTTA – På veien med Jokke & Valentinerne», med fotografier av May-Irene Aasen. Fra billedteksten i boka tar vi med følgende: «Vi skulle snart slippe «Gnukk» som ble singelen fra Frelst. På bordet til platedirektør Terje Engen ligger bandbildet som vi brukte som cover på singelen. Christopher var ute i verden på reise, så den skiva var den eneste han ikke tegna coveret til. Coverbildet ble fotografert av Sigbjørn Sigbjørnsen.»

«Faen, så fin du er, Joachim!» To uker før den store feiringen av det som ville ha vært Joachim Nielsens 50-årsdag minnes Terje Engen årene med Jokke.

Det store live-buzzet rundt Joachim til tross – det var ikke på konsert, men på radio jeg første gang hørte Jokke & Valentinerne. Dette var på midten av 1980-tallet, i etterdønningene av punk og nyveiv, og det var umulig ikke å legge merke til energien i krysningen punk, glam og powerpop. Enkelte refreng hadde trøkk som reine fotball-anthems. Og så var det tekstene hans: Ti-femten år tidligere hadde man krympet seg over progg-bølgens kunstige a-endinger, men med Joachims city-slang funka det. Han var troverdig og i ettertid er det lett å si at vi fikk våre liv besunget – selv om vi aldri hadde kapasitet nok til å kunne dele Joachims store univers.