Søndag 11. mai 2014
Volleyball: Norge videre i EM-kvalifisering
Kecskemet (NTB): Norges landslag i volleyball for menn vant 1. runde i EM-kvalifiseringen i Ungarn med 3-2-seier over hjemmelaget søndag.
Publisert: 11 Mai 21:34
Det var en ren finale om avansement etter at begge lag vant sine to første kamper mot Bosnia og Sveits. Spenningen levde til slutt, men Norge kunne juble for seier etter 15-11-seier i femte og avgjørende sett.
Lars Fredrik Tvinde fra Førde ble kåret til kampens beste mottaker, Kristian Bjelland fra Nyborg til den beste blokkeren.
Trener Scott Olsen og hans spillere får travle dager framover. 2. runde i kvalifiseringen avgjøres nemlig med to turneringer, i Tsjekkia 16.-18. mai og i Spania 22.-24. mai. Norges motstandere i gruppe D er Spania, Ukraina og Tsjekkia.
Kvinnelandslaget spilte EM-kvalifisering i Sverige i helgen. Norge slo Georgia, men tapte for Latvia og Sverige og er dermed utslått. Sverige og Latvia gikk videre.
Norge tapte søndag 1-3 for svenskene, men Hanne Haugen Aas ble beste poengplukker (21) og beste angriper (16). (©NTB)
Onsdag 17. oktober 2018
VINN-VINN: Uansett hva KrF velger, vil Frp vinne på det, mener flere i Frp. – Vi er relativt gode på å være i opposisjon, sier Per-Willy Amundsen.
Onsdag 17. oktober 2018
LÅST: Theresa May hevder å se «reell framgang», men trues med en avtaleløs brexit. Flere briter foretrekker imidlertid en «no deal»-løsning foran andre alternativer.
Onsdag 17. oktober 2018
To småforlag føler seg ført bak lyset av Kulturrådets innkjøpsordning. – Det føles som om de har rappa bøkene våre, sier forlegger Andreas Høy Knudsen.
Onsdag 17. oktober 2018
• VGs sak «Tre brødre på Tolga» avdekket grove overtramp fra kommune og helsevesen mot de tre brødrene Lars Peder, Arvid og Magnus Holøyen. De tre fikk alle diagnosen psykisk utviklingshemmet, uten at de fikk vite om det og uten utredning.
Tirsdag 16. oktober 2018
UT: 260 par har blitt nektet opphold i Norge siden 2017 på grunn av regler mot tvangsekteskap. Også frivillige ekteskap rammes, innrømmer Utlendingsnemnda.
Tirsdag 16. oktober 2018
To av tre menn er bekymret for feilaktige anklager om seksuell trakassering etter metoo.
Tirsdag 16. oktober 2018
ADVARER: Saudi-Arabia lover å svare enhver reaksjon på Khashoggi-saken med «enda sterkere tiltak». Det kan få følger for verdens­økonomien.
Tirsdag 16. oktober 2018
• Noen av Norges mest toneangivende politiske kommentatorer har de siste dagene satt i gang et regelrett hardkjør mot Kristelig Folkepartis leder Knut Arild Hareide. De karakteriserer hans forsøk på å få partiet med seg over blokkgrensa som...
Mandag 15. oktober 2018
GA OPP: Ulf Kristersson gir opp første forsøk på å danne regjering. Nå får trolig Stefan Löfven sjansen. – Ligger an til en Löfven-regjering, sier statsviter.
Mandag 15. oktober 2018
• «Skjebnedagen», kalte de den. Onsdag i forrige uke hadde de ansatte i Danmarks Radio (DR) fått beskjed om å være tilgjengelige fra klokka åtte om morgenen. Da telefonene sluttet å kime to timer seinere, hadde 205 medarbeidere fått sparken.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk