Musikkmagasinet

LES I musikkmagasinet

Cathrine Winnes

Knekker koden: Karrieren til Cathrine Winnes er for alvor i ferd med å skyte fart. Tolkninger, håndverk og gjennomføring gjør hennes partiturlesninger til noe helt spesielt. Det er konklusjonen etter å ha sett dirigenten i aksjon. Vi møtte henne på jobb i Stavanger.

Les også om:

Kommentar: Ja til musikk-kanon.

St. Paul & The Broken Bones.

Roger Græsberg & Foreningen.

I Oslo: Musikeraktivist Dror Feiler.

Essensiell tv: Serien Atlanta.

Anmeldt: The xx, Natalie Hemby, Steve Swell Quintet, Dror Feiler-konsert og filmmusikken til Hakkebakkeskogen.

Musikkmagasinet

Musikkmagasinet er Klassekampens ukentlige musikkbilag. I intervjuer og essays presenteres aktuelle artister og trender. Vi anmelder plater og konserter, og i våre faste spalter skriver vi om musikkbransjen og -historien.

Vår redaksjon og skribenter »
Mandag 9. januar 2017
The xx, den melankolske indiepopens minimalistiske mestre, løfter blikket, bryter sine egne regler og gjenoppfinner seg selv på utsiden av komfortsonen.
Mandag 9. januar 2017
Det er vanskelig å finne åpenbare forbigåelser i årets nominasjoner, men Spellemannprisen kan godt være mer interessert i klassisk- og jazzutgivelser, samt voksne og etablerte utøvere.
Mandag 2. januar 2017
Nytt år, ny kritikk: Men ifølge dagleg leiar Hildegunn Olsbø vil Spellemannprisen spele på lag med bransjen, ikkje motarbeide den.
Mandag 19. desember 2016
Hva har albumene til Beyoncé, Rihanna, Kanye West og Frank Ocean til felles? De dro det langt og de dro det i land.
Mandag 12. desember 2016
Det er nesten et lite under at Marita Sølberg ikke har stukket av til et av verdens største operahus. Fra helga av kan Oslo-publikum se henne i «Pagliacci».
Mandag 12. desember 2016
I elleveåringenes morsomme og fartsfylte juleavslutning var det bare én ting som manglet: julen.
Mandag 5. desember 2016
Med skarpe, kreative historier og gjennomført musikalsk teft utforsker Erik Lundin hva såkalt svenskhet og identitet egentlig betyr.
Mandag 28. november 2016
«The Last Waltz» i Namsos: Da et stjerne­lag av musikere feiret en 40 år gammel musikalsk festaften, var det med samspillet i sentrum.
Mandag 21. november 2016
Emile The Duke var en av Norges smaleste artister. Med prosjektet Aasen har han blitt en kultfigur. Hvor går man videre, fra den posisjonen?
Mandag 14. november 2016
En av årets fineste norske: The Megaphonic Thrift er en verdig, vestnorsk subdivisjon av drømmepoppen.
Mandag 7. november 2016
Vi dro vestover på jakt etter bergensbølgene fra 1960-tallet og fram til i dag. Men i samtalen med musiker og produsent HP Gundersen kom vi bare halvveis.
Mandag 24. oktober 2016
På gjensyn, Leonard: I åtte sanger og én reprise tar Cohen et oppgjør direkte med Gud og med seg selv – men er han klar til å forlate bordet?
Mandag 17. oktober 2016
Moddi på turné: «Ungsongs»-prosjektet, som har gitt oss to av årets beste norske låter, gir bedre plass til historiefortelleren Moddi.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk