Musikkmagasinet

LES I musikkmagasinet

Tapt tid funnet

Senegals varmeste: Etter uavhengigheten fra Frankrike og utover på 70-tallet vokste en behagelig vellyd ut av en storby hekta på kubanske folketoner og vest-afrikansk pop. Suverene Orchestra Baobab fra Dakar er ifølge dem selv «The Sound of Africa International». De er straks albumaktuelle, og til våren besøker de Oslo.

Les også om:

Kari Slaatsveen: ny konsertserie.

Bodø/Tromsø: Ariadne auf Naxos.

Stein. Regn: Jan Erik Volds Dylan.

Den komplette: RIP Chuck Berry.

Martin Bjørnersen: ny norsk rap.

Anmeldt: Syrian Prayers, Hvitmalt Gjerde, White Willow og Drake.

Musikkmagasinet

Musikkmagasinet er Klassekampens ukentlige musikkbilag. I intervjuer og essays presenteres aktuelle artister og trender. Vi anmelder plater og konserter, og i våre faste spalter skriver vi om musikkbransjen og -historien.

Vår redaksjon og skribenter »
Mandag 13. mars 2017
Ingen annen enn Stephin Merritt kunne laget «50 Song Memoir», en slags svarplate til mesterverket «69 Love Songs».
Mandag 6. mars 2017
SamleplateKleenex/LiLiPUT«First Songs»Kill Rock StarsDet sveitsiske pikepunkbandet Kleenex, som først så dagens lys i Zürich i 1978, fikk selvfølgelig...
Mandag 27. februar 2017
Bylarm-booket på bakgrunn av én låt, innspilt første gang hun var i et studio. Hun skulle jo bare utfordre komfortsonen sin litt. Møt Myra.
Mandag 20. februar 2017
Daniel Kvammen er her. Med andrealbumet «Vektlaus»: Et imponerende og oppløftende møte mellom pur pop og poesi.
Mandag 13. februar 2017
John Olav Nilsen er tilbake med ny lyd, nytt album og snart ny turné sammen med sine to fremste våpendragere fra Gjengen, nå under navnet Nordsjøen.
Mandag 6. februar 2017
Ukens samiske jubileum innledes med en lenge glemt klang du sent kommer til å glemme, fra en 21 år gammel sanger med føttene dypt plantet i røttene.
Mandag 30. januar 2017
Stort savn: Hos Ståle Wikshåland ble det musikkfaglige og en dyp filosofisk tenkeevne koblet med et åpent språk og formuleringens kunst.
Mandag 23. januar 2017
Til kjernen: Essensiell trippelboks med mestercellisten Mstislav Rostropovitsj sin musikk, ti år etter hans død.
Mandag 16. januar 2017
Mer enn anstendig: Men Katzenjammers lett skranglete Hakkebakkeskogen-oppdatering framstår som mer homogen enn hos Egil Monn-Iversens klassiske musikanter.
Mandag 9. januar 2017
The xx, den melankolske indiepopens minimalistiske mestre, løfter blikket, bryter sine egne regler og gjenoppfinner seg selv på utsiden av komfortsonen.
Mandag 9. januar 2017
Det er vanskelig å finne åpenbare forbigåelser i årets nominasjoner, men Spellemannprisen kan godt være mer interessert i klassisk- og jazzutgivelser, samt voksne og etablerte utøvere.
Mandag 19. desember 2016
Hva har albumene til Beyoncé, Rihanna, Kanye West og Frank Ocean til felles? De dro det langt og de dro det i land.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk