Musikkmagasinet

LES I musikkmagasinet

Møt Myra

Ut å levere: Bylarm-booket på bakgrunn av én låt, innspilt første gang hun var i et studio. Hun skulle jo bare utfordre komfortsonen sin litt. Denne uka er hun en av artistene bransjen er mest spent på. Intervjuet med Myra fronter vår 32-siders Bylarm Spesial.

Les også om:

Splitter ny Bylarm-dokumentar.

Showcasefestivalfamilien.

Bakgrunn: Cashmere Cat.

Sigrid, Modern Times, Pom Poko.

Ved veis ende: Clyde Stubblefield.

USA: Strøm av protestplater.

Anmeldt: BIT20/Ligeti, Daniel Kvammen, Vazelina Bilopphøggers, Atomic, Angles 9, Dirty Projectors og Rhiannon Giddens.

Musikkmagasinet

Musikkmagasinet er Klassekampens ukentlige musikkbilag. I intervjuer og essays presenteres aktuelle artister og trender. Vi anmelder plater og konserter, og i våre faste spalter skriver vi om musikkbransjen og -historien.

Vår redaksjon og skribenter »
Mandag 13. februar 2017
John Olav Nilsen er tilbake med ny lyd, nytt album og snart ny turné sammen med sine to fremste våpendragere fra Gjengen, nå under navnet Nordsjøen.
Mandag 6. februar 2017
Ukens samiske jubileum innledes med en lenge glemt klang du sent kommer til å glemme, fra en 21 år gammel sanger med føttene dypt plantet i røttene.
Mandag 30. januar 2017
Stort savn: Hos Ståle Wikshåland ble det musikkfaglige og en dyp filosofisk tenkeevne koblet med et åpent språk og formuleringens kunst.
Mandag 23. januar 2017
Til kjernen: Essensiell trippelboks med mestercellisten Mstislav Rostropovitsj sin musikk, ti år etter hans død.
Mandag 16. januar 2017
Mer enn anstendig: Men Katzenjammers lett skranglete Hakkebakkeskogen-oppdatering framstår som mer homogen enn hos Egil Monn-Iversens klassiske musikanter.
Mandag 9. januar 2017
The xx, den melankolske indiepopens minimalistiske mestre, løfter blikket, bryter sine egne regler og gjenoppfinner seg selv på utsiden av komfortsonen.
Mandag 9. januar 2017
Det er vanskelig å finne åpenbare forbigåelser i årets nominasjoner, men Spellemannprisen kan godt være mer interessert i klassisk- og jazzutgivelser, samt voksne og etablerte utøvere.
Mandag 19. desember 2016
Hva har albumene til Beyoncé, Rihanna, Kanye West og Frank Ocean til felles? De dro det langt og de dro det i land.
Mandag 12. desember 2016
Det er nesten et lite under at Marita Sølberg ikke har stukket av til et av verdens største operahus. Fra helga av kan Oslo-publikum se henne i «Pagliacci».
Mandag 12. desember 2016
I elleveåringenes morsomme og fartsfylte juleavslutning var det bare én ting som manglet: julen.
Mandag 5. desember 2016
Med skarpe, kreative historier og gjennomført musikalsk teft utforsker Erik Lundin hva såkalt svenskhet og identitet egentlig betyr.
Mandag 28. november 2016
«The Last Waltz» i Namsos: Da et stjerne­lag av musikere feiret en 40 år gammel musikalsk festaften, var det med samspillet i sentrum.
Mandag 21. november 2016
Emile The Duke var en av Norges smaleste artister. Med prosjektet Aasen har han blitt en kultfigur. Hvor går man videre, fra den posisjonen?

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk