Musikkmagasinet

LES I musikkmagasinet

Osloess

I serien om tilbakeblikkene på nyvinningene som fortsatt former oss, er Musikkmagasinet kommet til Oslo: Fra 1997 fosset skandirocken fram i hovedstaden, med Julie Forchhammer som tidsvitne. Med snapshots fra den gang og ferske, korte intervjuer med aktørene ser festivalsjefen/Musikkmagasinet-spaltisten tilbake på denne spesifikke Oslo-scenens ti gyldne år. Mens Martin Bjørnersen har snakket med Arild Lopez om klubb/rave/techno-Oslo rundt årtusenskiftet.

Les også:

Til Cosmopolite: William Bell.

Kommentar: Hvor er bandene?

Oslo: To kammermusikkfestivaler.

Terje Rypdal 70 år.

Anmeldt: Isabelle Faust/Alexander Melnikov, The Blind Boys of Alabama, Gregory Porter live, Mikhael Paskalev, Espen Reinertsen, Sheer Mag og Tyshawn Sorey.

Musikkmagasinet

Musikkmagasinet er Klassekampens ukentlige musikkbilag. I intervjuer og essays presenteres aktuelle artister og trender. Vi anmelder plater og konserter, og i våre faste spalter skriver vi om musikkbransjen og -historien.

Vår redaksjon og skribenter »
Mandag 7. august 2017
Store tider: Onsdag går Jason Pierce på Øya-scenen med 30 andre, og straks er han ferdig med det som blir hans siste rockeplate noensinne.
Mandag 3. juli 2017
Trippelt Kongsberg Jazzfestival-aktuelle Susanna om festivalen hun vokste opp med, og veien fram til årets konserter.
Mandag 26. juni 2017
Ny energi: William og Jim Reid har latt tiden lege gamle sår, så nå rider The Jesus and Mary Chain igjen.
Mandag 26. juni 2017
I Bjarte Eikes alehouse er det klingende musikk, med røtter i en tradisjon der menneskene gikk på ølhusene for å ha det hyggelig, for å drikke og for å lytte til historier.
Mandag 19. juni 2017
Bieitos «Tosca» er teater på høyt nivå – som samtidig er en manifestasjon av Den Norske Operas formidable vekst, og en avskjed med noen av dem som bør takkes for dette løftet.
Mandag 12. juni 2017
Årets Primavera tok av da lørdag ble til søndag – og Arcade Fire skled over i Japandroids før overraskelsen Haim.
Mandag 29. mai 2017
På sitt nye album beveger Nattjazz-klare Oumou Sangaré seg med den største letthet gjennom malisk musikk, mens hun varierer temperatur, stemning og tempo.
Mandag 22. mai 2017
Gamle instrumenter i ny kontekst når natur og kultur møtes i Ivar Bjørnson og Einar Selvik sitt verk «Hugsjá», som urframføres under Festspillene i Bergen.
Mandag 15. mai 2017
I desember var Julius Eastman, som døde ­hjemløs og uutgitt i 1990, viet en festival i ­London. Til helga «debuterer» komponistens ­musikk i Oslo.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk