Musikkmagasinet

LES I musikkmagasinet

Tine Thing Helseth

Hun har hatt med seg trompeten sin på toppen av fjell, og inn i noen av de mest prestisjefylte konsertsalene i verden. Helt til hun gikk på en smell i 2015. I Musikkmagasinet mandag kan du lese et stort intervju med Tine Thing Helseth – som til uka skal spille på Risør Kammermusikkfest, i tillegg til at hun straks er klar med ny plate (der hun for første gang synger), mens hun i august skal ha stor konsert i Operaen der 30-årsdagen feires med musikalske venner og kolleger.

Les også om:

Notodden: Bluesfestival jubilerer.

Indie: Seks utgivelser å sjekke ut.

Prat: The Jesus and Mary Chain.

Prærievogna: Julie Rhodes.

Anmeldt: 2 Chainz, Piknik i Parken-konserter og Bjarte Eike og Barokksolistene.

Musikkmagasinet

Musikkmagasinet er Klassekampens ukentlige musikkbilag. I intervjuer og essays presenteres aktuelle artister og trender. Vi anmelder plater og konserter, og i våre faste spalter skriver vi om musikkbransjen og -historien.

Vår redaksjon og skribenter »
Mandag 12. juni 2017
Årets Primavera tok av da lørdag ble til søndag – og Arcade Fire skled over i Japandroids før overraskelsen Haim.
Mandag 29. mai 2017
På sitt nye album beveger Nattjazz-klare Oumou Sangaré seg med den største letthet gjennom malisk musikk, mens hun varierer temperatur, stemning og tempo.
Mandag 22. mai 2017
AlbumThe Mountain Goats«Goths»Merge/PlaygroundHHHHHIEt paradoks at John Darnielles hovedverk med The Mountain Goats er den...
Mandag 22. mai 2017
Gamle instrumenter i ny kontekst når natur og kultur møtes i Ivar Bjørnson og Einar Selvik sitt verk «Hugsjá», som urframføres under Festspillene i Bergen.
Mandag 15. mai 2017
I desember var Julius Eastman, som døde ­hjemløs og uutgitt i 1990, viet en festival i ­London. Til helga «debuterer» komponistens ­musikk i Oslo.
Mandag 8. mai 2017
En begivenhet: Den ferske utgivelsen av tidligere uutgitt Thelonious Monk-materiale, som også kaster nytt lys over en omveltende periode i hans liv.
Mandag 8. mai 2017
Er det slik at den enorme oppmerksomheten som gis til festivaler står i stil med det eventuelle løftet musikken får på friluftsscener verden rundt?
Mandag 24. april 2017
En av jazzens største stemmer: Lysende, rå, ustoppelig, leken, feminin, varm og balansert, men hvor kom den fra?
Mandag 10. april 2017
1967 er rockeåret som «hadde alt», ifølge ny og original samleplate satt sammen av engelskmannen Jon Savage.
Mandag 3. april 2017
Musikkmagasinet tok en tur ut i Oslonatten en tilfeldig helg i februar, for å føle litt på et vitalt levende klubbmiljø under merkbart press fra øvrighetene.
Mandag 27. mars 2017
En skjult skatt: På album nummer syv finner Askerbandet White Willow kreative løsninger på et skyhøyt nivå, og viser at de ikke har mistet sine gotiske klør.
Mandag 20. mars 2017
Johan Halvorsens gjenoppdagede fiolinkonsert: Mellom kontinental kunstmusikk og norsk folkedans, fra en periode med store idéhistoriske omveltninger.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk