Kultur og medier

Mandag 15. januar 2018
Kunsthøgskolen i Oslo er preget av fryktkultur og usunne maktforhold, sier tidligere student Inés Belli. Hun mener yrkesetikk må inn i alle kunstfagene.
Lørdag 13. januar 2018
I dag er det stiftelsesmøte for den nye forfatterforeningen Norske forfattere. Initiativtaker Jan Ove Ekeberg varsler at de vil kreve en del av vederlagsmidlene fra bibliotekutlån.
Fredag 12. januar 2018
Kjønnsperspektiver er nesten fraværende på jusstudiet i Oslo, viser en ny rapport. Vold mot kvinner er blant temaene som ikke står på pensum.
Torsdag 11. januar 2018
Flere aktører i kulturlivet håper Venstre-leder Trine Skei Grande blir ny kulturminister. Også opposisjonen tror at en Venstre-statsråd vil gi bedre kår for kulturlivet.
Onsdag 10. januar 2018
Språkrådet frykter at manglende norskkrav til nyansatte ved Høgskolen i Oslo og Akershus vil gjøre det vanskelig å sikre norsk fagspråk.
Tirsdag 9. januar 2018
Ledelsen ved Kunsthøgskolen i Oslo har gjennom flere tiår fått høre at en ansatt skal ha drevet seksuell trakassering. Det første varselet skal ha kommet ­allerede i 1995.
Mandag 8. januar 2018
Det er smertefullt å få avslag fra For­fatterforeningen. Likevel må terskelen for medlemskap forbli høy, sier Hanne Ørstavik.
Lørdag 6. januar 2018
Politikerskandaler er en viktig del av demokratiet, men de stiller sterke krav til presseetikk, sier medievitere.
Fredag 5. januar 2018
Morgenbladet ruster opp på nett med hjelp fra sju nye ansatte. Det kan utløse rundt tolv millioner kroner i pressestøtte.
Torsdag 4. januar 2018
Det er rom for både Jon Fosse og Hotel Cæsar-forfattere i én og samme organisasjon, mener Dramatikerforbundets leder Monica Boracco.
Onsdag 3. januar 2018
Debatten om den nye forfatterforeningen fører til økt splittelse blant forfatterne, mener Heidi Marie Kriznik og Kristine Næss.
Tirsdag 2. januar 2018
– I 2018 når eg grensa for kva eg kan oppnå med både å skriva, regissera og produsera eigne filmar, seier Henrik Martin Dahlsbakken.
Lørdag 30. desember 2017
Planene for det nye Nasjonalmuseet på Vestbanen i Oslo har fått kritikk for å mangle nytenkning. Kunstprofessor Ina Blom mener derimot det ligger mye kreativitet i tradisjonell kunstformidling.
Fredag 29. desember 2017
Etter en mannsalder som forlagsedderkopp vet Bjørn Smith-Simonsen alt om å drive småforlag i et presset bokmarked. Nå er han på jakt etter noen som kan drive livsverket videre.
Torsdag 28. desember 2017
Fra neste år kommer det flere ny­versjoner av gamle norske filmer. – Kjappeste vei til stagnasjon av filmkunsten, mener kritiker.
Onsdag 27. desember 2017
62 prosent av befolkningen bruker kommunenes nett­sider som informasjonskilde. Skedsmo kommune har en egen nyhets­redaksjon.
Lørdag 23. desember 2017
UREDD: Når forfatter Bodil Stenseth kommer over noe som trigger nysgjerrigheten, kaster hun seg bare ut i det.
Lørdag 23. desember 2017
GIR SEG IKKE: Denne høsten har vært en påminnelse om at Olaug Nilssen kan begge deler – hun er uvurderlig som aktivist og som romanforfatter.
Lørdag 23. desember 2017
I jula gir vi helst bort solide, norske romaner, viser bestselgerlistene. Og i år er det Aschehoug som vinner julesalget.
Fredag 22. desember 2017
– For publikum vil dette oppleves omtrent som å kjøre gjennom de finske skogene, sier Erlend Høyersten om planløsningen i det nye Nasjonalmuseet i Oslo.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk