Kultur og medier

Lørdag 18. november 2017
Ansatte i akademia får ingen spørsmål om seksuell trakassering i arbeids­miljøundersøkelse. Det kan bidra til at slike saker går under radaren, frykter fagforeningsleder Ellen Dalen.
Fredag 17. november 2017
For ett år siden varslet en rapport at flere ansatte skal ha sluttet ved Det juridiske fakultet i Oslo som følge av seksuell trakassering. Dekanen vil heller «se framover» enn å granske saken.
Torsdag 16. november 2017
Midlertidig ansatte er mer utsatt for seksuell trakassering enn faste, viser rapport. I NRK opplever klubbleder Richard Aune at det spesielt er vikarene som vegrer seg for å melde fra.
Onsdag 15. november 2017
«Smålig.» «Kulturfiendtlig.» Det er noen av reaksjonene på at kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) ikke vil dele ut et eneste stats­stipend i år.
Tirsdag 14. november 2017
I september i år hadde ikke VG og Dagbladet en eneste kunstanmeldelse på trykk. – Det svekker refleksjonen rundt kunst, advarer Hilde Tørdal i Norske Billedkunstnere.
Mandag 13. november 2017
EUs personvern­lov er godt nytt for den enkeltes personvern, sier Attac-leder Petter S. Titland. Men han frykter at Tisa-avtalen kan komme i veien for loven.
Lørdag 11. november 2017
Antallet anmeldelser i norske aviser er mer enn halvert på ti år. – Et demokratisk problem, mener lederen av Kritikerlaget.
Fredag 10. november 2017
I en ny søknad foreslår arkitektfirmaet Snøhetta en rekke endringer for å få det omdiskuterte prosjektet «A House to Die In» godkjent. Byantikvaren i Oslo er positiv til endringene.
Torsdag 9. november 2017
EUs nye regelverk for personvern vil gi Datatilsynet tilgang til intern informasjon i redaksjonene. Det kan føre til at kilder blåses, varsler presseorganisasjonene.
Onsdag 8. november 2017
Videooverføring av teater er ikke nevnt med ett ord i regjeringens kultur­budsjett. – Vi er dramatisk akterutseilt, sier Riksteatrets sjef Tom Remlov.
Tirsdag 7. november 2017
Asli Erdogan har lært ei hard lekse i fengsel: Du styrer ikkje over ditt eige liv i Tyrkia.
Mandag 6. november 2017
Idéhistoriker Gudmund Skjeldal har skrevet historien til avisa Bergens Tidende. Avisa har gått i spissen for å bygge vestlands­regionen, sier han.
Lørdag 4. november 2017
I Sverige blir overgrepsanklagede medieprofiler hengt ut med navn og bilde på avisforsidene. I Norge er det foreløpig stille. Er det vi som er for forsiktige – eller har svenskene mistet hodet?
Fredag 3. november 2017
Om få måneder må alle bedrifter skjerpe rutinene for lagring av personopplysninger. Nå anbefaler en av ring­revene innen IT og personvern at Norge utsetter hele loven.
Torsdag 2. november 2017
Striden om det nye regjeringskvartalet er ikke over. Arkitektene som klaget på Statsbyggs håndtering, kommer til å ta saken videre – og er kritiske til hvor mye som skal til for å nå fram.
Onsdag 1. november 2017
TV 2 får 135 millioner kroner for å fortsette som kommersiell allmennkringkaster. Men beløpet som TV 2 vil bruke på barn, rekker knapt til én time norskprodusert drama.
Tirsdag 31. oktober 2017
Flere kvinner hevder de ble seksuelt trakassert under en forestilling ved Det norske teatret. Da de varslet ledelsen, opplevde de at saken ble forsøkt dysset ned.
Mandag 30. oktober 2017
Forfatter Olaug Nilssen inviterer yngre og eldre kvinnelige forfattere til bli kjent-fest for å få slutt på trakassering i litteraturmiljøet.
Lørdag 28. oktober 2017
De er unge og trer inn i litteratur­miljøet med håp om å finne et intellektuelt fellesskap. I stedet blir mange av dem møtt med uønsket seksuell oppmerksomhet.
Fredag 27. oktober 2017
Yasir Arafat slapp først til på NRK i Erik Byes «Lørdagsredaksjonen», fortel ny biografi.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk