Kultur og medier

Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Torsdag 20. september 2018
Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) mener medie­bransjen må forstå at staten ikke kan betale hundrevis av millioner kroner for å få delt ut aviser over hele landet.
Onsdag 19. september 2018
Kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) vil opprette en egen pressestøtteordning for Oslo-aviser. – Vi ønsker en bredere offentlighet av hensyn til lokal­demokratiet, sier hun.
Tirsdag 18. september 2018
60 aviser risikerer å gå dukken dersom Stortinget åpner for postomdeling annenhver dag, advarer Landslaget for lokalaviser. – Dette forslaget er helt vanvittig, sier Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk.
Mandag 17. september 2018
Filmskaper Deeyah Khan har reist hjem til amerikanske høyreekstremister for å intervjue dem. Hun mener det er en dårlig idé å nekte folk en talerstol.
Lørdag 15. september 2018
Hvor kommer det fra, ønsket om å nekte folk en talerstol? Forskere peker på identitets­politikk, populisme og «hyperfølsomhet» som forklaringer.
Fredag 14. september 2018
Filmparken ber regjeringen oppheve tidligere vedtak om å selge til høystbydende. Dramaserier som «Heimebane» har blåst nytt liv i det nedleggingstruede filmstudioet.
Torsdag 13. september 2018
Museene i Akershus overtar gjerne den kuriøse samlingen til kunstner Guttorm Guttormsgaard. Men det vil koste millioner å ta imot 30.000 bøker, kunstverk og bruksgjenstander.
Onsdag 12. september 2018
Margit Sandemo var begeistret for at «Sagaen om Isfolket» endelig var klar i lydformat. Men dagens bokavtale gjør at lydbøkene ikke kan legges ut for strømming før til neste vår.
Tirsdag 11. september 2018
Ideen om at vi må slippe til ekstreme holdninger for å hindre at de sprer seg, har lite belegg i forskningen.
Mandag 10. september 2018
Vänsterparti-politiker Ali Esbati avviser ideen om at Sverigedemokraterna har vokst fordi partiet har blitt boikottet.
Lørdag 8. september 2018
Tre nye bøker om kjønn og makt – ett intervju. Helene Uri, Anne Bitsch og Hedda Lingaas Fossum ser både håp og tusen år gamle strukturer.
Fredag 7. september 2018
Knut Olav Åmås og Anine Kierulf advarer mot no-platforming, som de frykter vil føre til en mer irrasjonell og fragmentert offentlighet.
Torsdag 6. september 2018
Mediene bør ikke invitere personer til debatt hvis det bidrar til økt fare for andre, mener forfatter Guro S­ibeko.
Onsdag 5. september 2018
Samtidig som regjeringen vil styrke fastprisen for nye bøker, kan lydbøker og pocket få kortere fastprisperiode. – Regjeringen tar med den ene hånda og gir med den andre, sier Heidi Marie Kriznik i Forfatterforeningen.
Tirsdag 4. september 2018
Strømmetjenesten Ebok.no vurderer å klage Cappelen Damm inn for Konkurransetilsynet for å få tilgang til forlagets lydbøker. Bokbransjens eget klageorgan tar ikke stilling i den betente konflikten.
Mandag 3. september 2018
Ulike påstandar om lønsvilkåra i bransjen førte til forhandlingsbrot mellom Filmforbundet og Virke Produsentforeningen og streik i TV-drama.
Lørdag 1. september 2018
Hvert år kvitter norske museer seg med tusenvis av gjenstander. Noe blir gitt bort, noe blir solgt – men det aller meste blir kjørt på fyllinga.
Fredag 31. august 2018
Regjeringens forslag om å forlenge fastprisordningen vil gi høyere bok­priser for kundene, advarer Konkurransetilsynet. Forleggerforeningen avviser påstanden.
Torsdag 30. august 2018
Galleriet Fineart selger signerte kopier av malerier for opp mot 10.000 kroner. – Kan forlede ukyndige kunstkjøpere, mener eksperter ved auksjonshuset Blom­qvist.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk