Lørdag 5. august 2006
Kulturrådet: – Interessant

Direktør i Kulturrådet, Ole Jacob Bull, sier seg positivt innstilt til Morgenstiernes forslag om å anonymisere bøker, hvis det lar seg gjøre:

– Vi forholder oss ikke til manuskripter eller halvferdige bøker, for vi skal ikke være noe sikkerhetsnett for kvalitetsvurderingen i forlagene. Og det dreier seg om mange titler, så de praktiske sidene ved det er ikke nødvendigvis så enkelt. Men hvis det hadde vært mulig å finne en metode som minner om det som praktiseres i romankonkurranser, ville det vært interessant.

Når det gjelder kvalitetsvurderingen på de allerede innkjøpte bøkene, viser Bull til at det er subjektive meninger. Strukturkritikken, derimot, kommenterer han:

– Det er klart de tre største forlagene i Norge har hatt innflytelse på godt og vondt, og noen av maktforholdene som fins mellom liten og stor vil i noen grad forplante seg inn i forvaltningen. Men vi setter sammen utvalgene så balansert som mulig.

Artikkelen er oppdatert: 22. november 2007 kl. 19.36
Torsdag 18. oktober 2018
Nasjonalmuseet burde heller kjøpt Marianne Heskes «Gjerdeløa» enn russisk konseptkunst, mener kunstner og kunstkritiker.
Onsdag 17. oktober 2018
To småforlag føler seg ført bak lyset av Kulturrådets innkjøpsordning. – Det føles som om de har rappa bøkene våre, sier forlegger Andreas Høy Knudsen.
Tirsdag 16. oktober 2018
To av tre menn er bekymret for feilaktige anklager om seksuell trakassering etter metoo.
Mandag 15. oktober 2018
Jo Strømgren Kompani styrer mot nedleggelse, og Verdensteatret kan måtte avlyse verdensturné. Snart vil Kulturrådet besegle skjebnen til to av landets fremste kompanier.
Lørdag 13. oktober 2018
Hver tredje unge mann er blitt mer forsiktig med hva han sier og gjør etter metoo, viser ny undersøkelse.
Fredag 12. oktober 2018
Frp-velgere flest er skeptiske til metoo-kampanjen, viser en ny meningsmåling. – Sunt, mener Silje Hjemdal, likestillingspolitisk talsperson i partiet.
Torsdag 11. oktober 2018
Regjeringens forslag om et lavterskeltilbud for saker om seksuell trakassering får stor oppslutning. Men arbeidsgivere frykter for de anklagedes rettssikkerhet.
Onsdag 10. oktober 2018
Mens regjeringen åpner lommeboka for nye museumsbygg, blir drifts­budsjettene kuttet for femte år på rad. Flere kulturbygg må stenge dørene.
Tirsdag 9. oktober 2018
Etter fem år med blåblå kulturpolitikk vil opposisjonen på Stortinget stanse regjeringens forsøk på å dreie kunst- og kultur­livet i en mer markedsliberal retning.
Mandag 8. oktober 2018
Gaveforsterkningsordningen blir videre­ført til neste år, selv om sterke aktører i kulturlivet mener den bør skrotes.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk